Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 18, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Deputatul Cătălin Teodorescu, la un pas de arestare!

ARGEŞ: Deputatul Cătălin Teodorescu, la un pas de arestare! 

Foto: www.puterea.ro

Procurorul şef al DNA – Laura Codruţa Kovesi a transmis către procurorul general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaţilor încuviințarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Teodorescu Cătălin Florin, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu.

Potrivit DNA, din probele administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Teodorescu Cătălin Florin, în calitatea sa de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, a săvârşit o infracţiune de corupţie, iar privarea de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal.

Practic, deputatul de Argeş este acuzat că, în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, prin exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu, a aprobat raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Nuţiu Emil, prin care a fost stabilită valoarea de 377.282.300 lei pentru un teren în suprafaţă de 13 hectare, situat în Bucureşti, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei, (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentând supraevaluarea), concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.

În aceeaşi cauză, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatei Vasilescu Oana, la data faptelor vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, pentru infracţiunea abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, luni a fost reţinută şi Crinuţa Dumitrean, fosta şefă a ANRP, care a făcut şi ea parte din comisie. În această cauză, au fost arestaţi preventiv: Alina Bica – fosta şefă DIICOT; Emil Nuţiu – expertul evaluator al terenului; Lăcrămioara Alexandru şi Dragoş Bogdan – fost vicepreşedinte al ANAF. Procurorii DNA au solicitat şi aviz pentru arestarea deputatului UDMR Marko Attila.

„Aprobarea raportului de evaluare întocmit de expert, corespunzător dosarului nr. 22714/FFCC, de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, care prevăd că, în baza raportului de evaluare, Comisia Centrală va proceda fie la emiterea deciziei reprezentând titlul de despăgubire, fie la trimiterea dosarului spre reevaluare. Membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor au realizat faptul că valoarea terenului era supraevaluată, aspect care reiese şi din faptul că, în şedinţa din 24.02.2011, când dosarul nr. 22714/FFCC mai fusese analizat, s-a dispus amânarea luării unei decizii pentru următoarea şedinţă, fiind solicitată participarea evaluatorului şi întocmirea unui scurt istoric al dosarului”, se arată într-un comunicat al DNA.

Adaugă un Comentariu

*