Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, august 12, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Deputatul cu mitralieră a rămas fără permisul port-armă şi va fi cercetat penal

ARGEŞ: Deputatul cu mitralieră a rămas fără permisul port-armă şi va fi cercetat penal 

deputat catalin radulescu

Supărat că mai sunt români care protestează în Piaţa Victoriei, deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a făcut, în cadrul unui interviu pentru Adevărul, afirmaţii care au atras atenţia organelor de cercetare penală. Rădulescu a spus că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi că este pregătit să o folosească din nou.

Poliţiştii din Argeş s-au autosesizat şi au efectuat verificări cu privire la respectarea prevederilor legale în materie. În urma controlului la locul de păstrare a armelor letale autorizate pentru deţinere, s-a decis sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, deputatul Cătălin Rădulescu a fost sacţionat contravenţional cu amendă în sumă de 2.500 lei şi i-a fost anulat dreptul de deţinere a armelor. Poliţiştii au găsit acasă la Rădulescu un pistol-mitralieră UM de colecţie (fabricat în România, la Cugir) pe care l-a cumpărat în 1999 şi o puşcă de vânătoare Browning cu alice de calibrul 12 milimetri. Pentru amândouă avea permise valabile până în 2018.

De profesie medic veterinar, Rădulescu a intrat în politică imediat după Revoluţia din decembrie 1989, iar în 1990 a fost ales deputat din partea FSN, la doar 27 de ani. După o lungă perioadă în care s-a ocupat de afaceri, Cătălin Rădulescu a revenit în Parlament în 2012, ca deputat PSD. În 2014 a fost trimis în judecată de DNA, iar în decembrie 2016 a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru acte de comerţ incompatibile cu funcţia de deputat.

Adaugă un Comentariu

*