Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Deputatul Theodor Cătălin Nicolescu, urmărit penal în dosarul şefului ANI

ARGEŞ: Deputatul Theodor Cătălin Nicolescu, urmărit penal în dosarul şefului ANI 

Foto: www.antena3.ro

Procurorii DNA au reţinut, pentru 24 de ore, alte şapte persoane în dosarul de corupţie în care este cercetat Horia Georgescu – şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, funcţie din care şi-a dat demisia astăzi. De asemenea, s-a luat măsura controlului judiciar faţă de Zaarour Ingrid – la data faptelor, preşedinta Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea proprietăţilor (ANRP).

În aceeaşi cauză, s-a început urmărirea penală şi împotriva deputatului liberal de Argeş – Theodor Cătălin Nicolescu, secretarul Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, şi a lui Baciu Remus Virgil – fost vicepreşedinte al ANRP, pentru abuz în serviciu. Cel din urmă a fost condamnat în 2014 la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie, respectiv o şpagă de 100.000 de euro.

Potrivit DNA, cele şapte persoane reţinute astăzi pentru săvârşirea in fracţiunii de abuz în serviciu sunt: Iuoraş Mihnea Remus – vicepreşedinte Comisia Centrală pnetru Stabilirea Despăgubirilor; Popa Mocanu Ingrid Luciana şi Canangiu Constantin Cătălin – membri în acelaşi for; Vişoiu Gheorghe, Nistor Neculai, Hanu Alexandru Florin şi Drulă Dorin Cornel – experţi evaluatori.

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate – Horia Georgescu a fost reţinut pentru că, din postura de membru al ANRP, a aprobat rapoartele de evaluare a terenurilor şi imobilelor care au fost supraevaluate cu 75 de milioane de euro. Valoarea totală a despăgubirilor acordate a fost de 130 milioane euro. Dosarul a fost disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT – Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru restituirea ilegală a unui teren supraevaluat.

Adaugă un Comentariu

*