Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 27, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Drumul din satul Prodani, blocat de localnici

ARGEŞ: Drumul din satul Prodani, blocat de localnici 

Foto: ziarulargesul.ro

Tărăboi mare, ieri, la Vedea, după ce mai mulţi localnici au blocat un drum comunal din satul Prodani. Pentru calmarea spiritelor a fost nevoie de intervenţia poliţiei şi jandarmeriei. Toată povestea a debutat anul trecut, când OMV Petrom a început modernizarea unui parc petrolier. Între OMV Petrom şi autorităţile locale exista şi o convenţie, potrivit căreia circulaţia vehiculelor grele trebuia să se facă pe o rută ocolitoare, nicidecum prin localitate. O perioadă convenţia cu pricina a fost respectată, scrie ziarulargesul.ro.

De vreo lună şi ceva însă, şoferii au reînceput să circule prin satul Prodani. Nemulţumiţi, sătenii au blocat drumul . Ei cereau ca autocamioanele să nu mai traverseze satul, pentru că din cauza trepidaţiilor există riscul să apară fisuri în pereţii caselor, iar praful face aerul irespirabil.

La locul incidentului au apărut echipaje ale Poliţiei Piteşti şi Jandarmeriei Argeş, ai căror reprezentanţi le-au explicat oamenilor că ceea ce fac este ilegal şi că riscă să fie amendaţi. Într-un târziu drumul a fost deblocat, iar localnicii spuneau că ar fi de acord ca vehiculele de mare tonaj să circule prin sat cu condiţia ca şoseaua să fie asfaltată.

Adaugă un Comentariu

*