Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Elevă răpusă de atac cerebral, deshumată după patru luni

ARGEŞ: Elevă răpusă de atac cerebral, deshumată după patru luni 

foto: ziarulargesul.ro

În octombrie 2013, Carolina Bănăţeanu, de 18 ani, elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic “Ferdinand I” din Curtea de Argeş, a decedat în urma unui atac cerebral la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Întrucât decesul adolescentei nu a fost declarat caz medico-legal şi s-a solicitat de către familie scutirea de la efectuarea necropsiei anatomopatologice, Carolina a fost înhumată în cimitirul din Albeştii de Argeş.

Ulterior, informează Poliţia Argeş, familia a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş o plângere prin care a solicitat efectuarea de cercetări privind cauzele şi împrejurările care au condus la decesul elevei. După patru luni de la deces, Carolina a fost deshumată, iar în urmă cu trei zile s-a făcut autopsia, apoi s-a procedat la reînhumare şi se aşteaptă concluziile medicilor legişti.

Mama tinerei afirma că este mulţumită de modul în care poliţiştii efectuează ancheta, dar este supărată pe Inspectoratul Şcolar pentru că n-a luat măsuri împotriva dirigintei, pe care o consideră vinovată pentru că, în momentul când Carolinei i s-a făcut rău, nu a chemat ambulanţa şi fata a fost dusă la spital cu un taxi.

Vă reamintim că, pe 18 octombrie 2013, Carolina Bănăţeanu a fost prinsă de dirigintă fumând într-o toaletă a liceului. Profesoara a certat-o, a trimis-o la clasă şi a ameninţat-o că-i va anunţa părinţii. A doua zi eleva a revenit la cursuri şi i-a reproşat dirigintei că a pârât-o mamei. Ulterior, adolescentei i s-a făcut rău şi a fost dusă la Spitalul Curtea de Argeş cu un taxi.  Întrucât starea de sănătate s-a agravat, a fost trimisă în comă profundă la Spitalul Judeţean, apoi la Spitalul “Bagdasar Arseni”, respectiv Floreasca din Bucureşti.

Medicii au constatat că suferise o hemoragie cerebrală masivă cu inundaţie ventriculară şi nu avea activitate cerebrală. Practic, funcţiile vitale erau susţinute de ventilaţia mecanică, dar eleva era în moarte cerebrală. Pe 21 octombrie a fost deconectată de la aparate, iar părinţii şi-au dat acordul să fie prelevate ficatul şi rinichii, considerând că, astfel, fiica lor va trăi prin cei ale căror vieţi vor fi salvate în urma transplantului de organe.

Sursa: ziarulargesul.ro

Adaugă un Comentariu

*