Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Evaziune fiscală cu sisteme anti-incendiu! Suspecţii au fost săltaţi după 7 ani!

ARGEŞ: Evaziune fiscală cu sisteme anti-incendiu! Suspecţii au fost săltaţi după 7 ani! 

perchezitii arges

Poliţiştii argeşeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat şase percheziţii în judeţul Argeş şi în municipiul Buucreşti, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi la sediile comerciale şi punctele de lucru ale societăţilor comerciale administrate de aceştia.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2009, persoanele în cauză ar fi efectuat achiziţii fictive de sisteme anti-incendiu din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unei societăţi cu comportament de tip fantomă, cu scopul de a eluda plata de TVA. Prejudiciul creat bugetului de stat este în valoare de 1.822.641 de lei (18,22 miliarde de lei vechi), reprezentând impozit pe profit şi TVA.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe documentele contabile cu valoare probatorie.  De asemenea asupra mai multor bunuri mobile si imobile a fost instituit sechestru asigurator. Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Adaugă un Comentariu

*