Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Evaziune fiscală, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani! Gruparea infracţională a fost destructurată

ARGEŞ: Evaziune fiscală, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani! Gruparea infracţională a fost destructurată 

perchezitii arges

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea au efectuat, în această dimineaţă, 29 de percheziţii domiciliare (26 în judeţul Vâlcea şi 3 în Bucureşti), la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în şantaj, înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Craiova, a Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi Olt, precum şi jandarmi.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2008, pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, format iniţial din cinci persoane, la care ar fi aderat ulterior şi altele, care ar fi acţionat în mod coordonat în vederea săvârşirii de infracţiuni. Astfel, membrii grupării ar fi identificat persoane din mediul de afaceri, pentru derularea de activităţi comerciale cu societăţi controlate de cei în cauză sau le-ar fi oferit sume de bani cu dobândă, pentru a sprijini realizarea obiectului de activitate al societăţilor părţilor vătămate.

În fapt, intenţia membrilor grupării ar fi fost aceea de a crea o dependenţă a persoanelor vătămate faţă de ei. Ulterior, prin constrângere, victimele ar fi fost determinate să renunţe la obţinerea contravalorii serviciilor prestate, respectiv să plătească dobânzi mai mari pentru sumele împrumutate. Prejudiciul cauzat este estimat la 800.000 de euro.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea au fost aduse 13 persoane, pentru audieri. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi al SRI.

Adaugă un Comentariu

*