Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: 13 copii internaţi noaptea trecută. Sursa de îmbolnăvire nu a fost identificată!

ARGEŞ: 13 copii internaţi noaptea trecută. Sursa de îmbolnăvire nu a fost identificată! 

Sursa foto: captură digi24.ro

Ancheta epidemiologică demarată de autorităţile argeşene pentru a depista de unde provine bacteria care îmbolnăveşte copiii cu vârstă sub 2 ani din judeţ nu a ajuns încă la un rezultat. Din păcate, noaptea trecută au ajuns la spital alţi 13 pacienţi.

Cinci au fost repartizaţi pentru investigaţii la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, patru bolnavi diagnosticaţi cu rotavirus au fost internaţi la Spitalul Judeţean Argeş şi alţi patru cvu boală diareică acută se află în Spitalul Municipal Câmpulung. De asemenea, în acest moment, 14 copii sunt internaţi în spitalele din Bucureşti. 12 dintre aceştia prezintă boală diareică acută şi doi – infecţie cu rotavirus.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a dispus ca medicii de familie să-i consulte la domiciliu pe toţi cei aproximativ 6.000 de copii cu vârsta sub 2 ani din judeţ, pentru a depista rapid simptomele de boală.

CITEŞTE ŞI: Anchetă epidemiologică, după ce un copil a murit şi alţi 12 sunt în stare gravă la spital

Potrivit dr. Mihaela Balgradean – şefa Clinicii de Peditrie de la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, citată de HotNews, este vorba de o septicemie foarte gravă, cauzată de o bacterie extrem de agresivă pentru că atacă peretele vascular al organelor importante, începand cu rinichii.

„Bacteria exista in lapte, carne, oua, trebuie sa identificam daca fiecare dintre acesti copii au consumat la un moment data celasi produs sau au folosit aceeasi apa din care a fost preparata hrana. Bacteria e distrusa cand produsul e fiert mai mult timp la 100 de grade. Este exclus ca bacteria sa fie luata din spital, pentru ca unii dintre cei internati la Bucuresti nici nu au fost internati la Pitesti”.

De cealaltă parte, reprezentanţii DSP Argeş au anunţat că apa este potabilă în toate localităţile din care provin copiii bolnavi. Prin urmare, s-ar părea că bacteria E-coli ar proveni din laptele praf, mai ales că au apărut cazuri şi în judeţul Dolj, însă impoteza nu este momentan confirmată. Pentru identificarea posibilei surse de îmbolnăvire au fost recoltate probe de apă plată și lapte praf, care sunt analizate în laborator.

Pe 31 ianuarie, o fetiţă de 11 luni, din oraşul Topoloveni, a murit la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, unde fusese transferată în stare foarte gravă. Procurorii au deschis o anchetă în acest caz. Este posibil ca trupul bebeluşului să fie deshumat pentru ca anchetatorii să preleveze probe.

Adaugă un Comentariu

*