Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Liceenii din Câmpulung îşi descoperă înaintaşii din rezistenţa armată anticomunistă!

ARGEŞ: Liceenii din Câmpulung îşi descoperă înaintaşii din rezistenţa armată anticomunistă! 

Sursa foto: destepti.ro

Acţiune inedită în cadrul programului „Şcoala Altfel” la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din municipiul Câmpulung Muscel! Asociația Urmașilor Persecutaților Regimului Comunist din România și Centrul de Cercetări Istorice „Preotul Gheorghe I. Cotenescu” organizează, miercuri – 1 noiembrie 2017, o conferinţă comemorativă dedicată celei mai longevive rezistenţe armate anticomuniste din România, fondată şi condusă de lt. col. Gheorghe Arsenescu, din Câmpulung.

Liceenii vor afla informaţii inedite despre cei trei clerici, un stareţ şi doi preoţi de mir, condamnaţi la închisoare, de la 1 la 25 de ani de muncă silnică, pentru că au susţinut gruparea lt. col. Gheorghe Arsenescu, al cărui nume este în continuare, spune Radu Petrescu-Muscel, secretarul general al Asociaţiei urmaşilor Persecutaţilor Regimului Comunist din România, ignorat de administraţia publică locală.

Până în prezent, nu au fost luate în discuţie propunerile privind ridicarea în localitate a unui monument al rezistenței câmpulungene, acordarea cetățeniei de onoare post-mortem și redenumirea unei străzi în Câmpulung, unde Gheorghe Arsenescu s-a născut, a învățat, și-a format o familie, a trăit și a muncit, locul de unde a plecat pe front ca să-și facă datoria de militar, intrând ulterior în clandestinitate tot aici ca să-și continue lupta împotriva acelorași dușmani ai neamului românesc.

Anul acesta, s-au împlinit 110 ani de la naşterea lt. col. Gheorghe Arsenescu şi 55 de la martirizarea sa la Jilava, în 1962.

Adaugă un Comentariu

*