Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 9, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ, locul 6 în topul judeţelor cu cele mai mari salarii din România

ARGEŞ, locul 6 în topul judeţelor cu cele mai mari salarii din România 

Foto: ziarobiectiv.ro

Primele 10 firme din Argeş, între care regăsim şapte companii din industria auto, au avut o cifră de afaceri de aproximativ 24,3 miliarde de lei, cumulat, ceea ce înseamnă că au contribuit cu 3,85% din PIB-ul ţării, plasând astfel judeţul în primele cinci cele mai bogate din România.

„Grupul francez Renault reprezintă o prezenţă cheie în economia judeţului, avand investiţii totale in Romania de peste 2,2 miliarde euro. Pe poarta fabricii de la Mioveni intră peste 1.900 de camioane cu materie primă şi piese în fiecare săptămână, iar alte 550 de camioane încărcate cu vehicule pleacă din fabrică în acelaşi interval. În judeţul Argeş sunt 40 de companii, furnizori de piese pentru vehiculele Dacia produse la Mioveni, iar numărul de angajaţi ai acestora depăşeşte 10.000 de persoane. Lor li se adaugă alţi 148 de furnizori de produse şi servicii pentru Dacia. Din cele mai mari 20 de companii din judeţ, 12 lucrează în auto sau în industria componentelor auto şi se numără printre furnizorii Dacia”, a explicat prefectul Mihail Oprescu.

În ceea ce-i priveşte pe angajaţi, Argeş ocupă locul VI în topul judeţelor cu cele mai mari salarii. De asemenea, se poate mândri cu locul I, când vine vorba de evoluţia PIB-ului pe cap de locuitor şi exporturi, devansând Timiş, Arad, Constanţa, Bihor, Braşov şi Sibiu 4%.

Toate aceste argumente i-au determinat pe miniştrii Darius Vâlcov (Finanţe) şi Liviu Pop (Dialog Social) să întreprindă, săptămâna trecută, vizite de lucru în judeţul Argeş. Şeful de la Finanţe s-a folosit de ocazie pentru a anunţa că Direcţia Regională de Administrare Mari Contribuabili Sud Muntenia va funcţiona în municipiul Piteşti.

Adaugă un Comentariu

*