Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 24, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Victor Ponta şi Dan Şova se contrazic pe seama autostrăzii Piteşti-Sibiu

ARGEŞ: Victor Ponta şi Dan Şova se contrazic pe seama autostrăzii Piteşti-Sibiu 

dan sova

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat astăzi, printr-o postare pe blogul său, că autostrada Piteşti-Sibiu se va construi, însă lucrările nu vor putea demara mai devreme de anul 2014.

„Lucrăm pentru îndeplinirea tuturor paşilor necesari, ceruţi de Comisia Europeană, în construirea acestui tronson. Licitaţia pentru studiului de fezabilitate durează maxim 6 luni, conform normelor europene, și a debutat deja la începutul acestei luni. Realizarea efectivă a studiului de fezabilitate va dura 24 luni și are alocați 28 milioane de euro de la Comisia Europeană. 24 de luni este o perioadă minimă impusă de către Comisă Europeană, ţinând cont de faptul că noile studii de fezabilitate trebuie să conţină studii geologice. După finalizarea studiului de fezabilitate, în maxim 6 luni vom licita construirea autostrăzii. Așadar, la 1 ianuarie 2017 vom putea începe efectiv construirea autostrăzii”, a precizat Dan Şova.

Prezent astăzi la Piteşti, premierul Victor Ponta a declarat că lucrările la autostrada spre Sibiu vor începe în 2015. Prin urmare, nu putem decât să ne întrebăm care dintre cei doi demnitari spune adevărul. Dacă ar fi să ne luăm după rang, l-am crede pe Ponta, dar având în vedere că Şova conduce Ministerul Transporturilor tindem să-i dăm acestuia dreptate!

Adaugă un Comentariu

*