Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Aleşii din Mioveni au scăzut taxele şi impozitele locale chiar şi cu 50% pentru anul 2015

ARGEŞ: Aleşii din Mioveni au scăzut taxele şi impozitele locale chiar şi cu 50% pentru anul 2015 

Foto: www.cetatean.ro

Taxele și impozitele locale scad sau cresc în funcție de cum este gestionată o localitate. Pentru cetățenii care votează, taxele și impozitele locale, calitatea serviciilor și investițiile în infrastructură sunt criteriile care ar trebui să stea la baza deciziei lor atunci când pun ștampila pentru alegerea primarilor.  Mioveni este singurul oraş unde taxele și impozitele locale scad în loc să crească, scrie Proargeş.

Persoanele fizice şi juridice din Mioveni vor beneficia de impozite şi taxe mai mici în anul 2015. Acesta a fost decizia oficialilor administraţiei locale, întruniţi în şedinţă de Consiliu Local. Prin reducerea taxelor şi impozitelor, edilul din Mioveni este convins că, în 2015, vor fi încasaţi mai mulţi bani decât în 2014.

” Nu este o soluţie să măreşti taxele şi impozitele, ci soluţia este să ai un grad de colectare al lor cât mai mare. Încasăm sume mici, dar vom avea un grad de colectare al restanţelor mult mai mare, şi atunci există posibilitatea ca toţi cetăţenii să-şi plătească contribuţiile . În ceea ce priveşte mediul de afaceri local, cred că este o ideea binevenită şi atipică în contextul economic actual. În cazul Mioveniului, am găsit resurse şi Consiliul Local a reuşit să rezolve această problemă şi atunci mediul de afaceri va beneficia de o anumită relaxare în ceea ce priveşte aceste taxe şi impozite”, spune Ion Georgescu  – primarul orașului Mioveni.

Pentru locuitorii oraşului Mioveni, taxele şi impozitele locale vor rămâne la nivelul anului 2014, iar pentru satele aparţinătoare oraşului Mioveni, în comparaţie cu anul 2014, vor exista o serie de modificări importante, după cum urmează.

  • În Colibaşi şi Racoviţa, impozitul pe clădiri  a fost redus cu 50%, iar la nivelul satelor Clucereasa şi Făgetu a fost redus cu 47,5%.
  • În ceea ce priveşte impozitul pe terenurile cu construcţie în intravilan, în satele Racoviţa şi Colibaşi, acesta s-a redus de la 2.113 lei/ha, la 711 lei/ha şi de la 1.230 la 711 lei/ha, pentru Făgetu şi Clucereasa.
  • Diminuări importante au fost aprobate şi pentru impozitul pe terenuri agricole situate atât în intravilanul, cât şi în extravilanul localităţii.

 

În ceea ce priveşte persoanele juridice, Consiliul Local a decis facilităţi importante referitoare la impozitul pe clădiri – diminuarea cotei de la 1,5% la 1,4%, aplicată asupra valorii de inventar  şi la impozitul pe spectacole – diminuarea cotei de la 1,5% la 0,75%, aplicată asupra valorii impozabile a clădirii.

Referitor la taxele speciale, se remarcă o uşoară creştere la taxa de salubrizare (gunoi), de la 7,5 lei la 7,76, creştere cauzată de indexarea acesteia cu rata inflaţiei (3,43%).

Adaugă un Comentariu

*