Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: ACL sesizează Parlamentul European cu privire la Autostrada Sibiu – Piteşti

ARGEŞ: ACL sesizează Parlamentul European cu privire la Autostrada Sibiu – Piteşti 

Foto: media.hotnews.ro

Conducerea Alianţei Creştin Liberale Filiala Argeş va sesiza Parlamentul European cu privire la intenţia Guvernului României de a modifica Master Planul General de Transport şi a renunţa astfel la construirea autostrăzii Sibiu-Piteşti.

„Concetăţenii trebuie să afle adevărul: Comisia Europeană de Transport a inclus tronsonul de autostradă A1 Sibiu – Piteşti în proiectul prioritar numărul 7, care se suprapune în ţara noastră peste fostul Coridor IV pan-european şi pentru care UE alocă cei mai mulţi bani pentru a-l termina. Din acest motiv, tronsoanele de autostradă de pe acest traseu beneficiază de 85% fonduri nerambursabile de la UE. Aşadar, Proiectul prioritar 7 prevede ca în România să fie realizată A1 Nădlac – Sibiu – Piteşti – Bucureşti şi A6 Lugoj – Calafat”, spune Adrian Miuţescu – purtător de cuvânt ACL Argeş.

Cu alte cuvinte, susţin ACL-iştii, actualii guvernanţi renunţă efectiv la oportunitatea oferită de Uniunea Europeană, care va finanţa cu 85% lucrările pentru construirea autostrăzii Sibiu – Piteşti!

Adaugă un Comentariu

*