Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 1, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Nouă localităţi afectate de inundaţii. Codul portocaliu a fost prelungit până sâmbătă

ARGEŞ: Nouă localităţi afectate de inundaţii. Codul portocaliu a fost prelungit până sâmbătă 

inundatii arges 1

Potrivit raportărilor oficiale, în judeţul Argeş, la ora 18:00, nouă localităţi au fost afectate de căderile de precipitaţii din ultimele ore: Costesti, Bascov, Micesti, Mioveni, Musatesti, Moraresti, Budeasa, Stefan cel Mare si Lunca Corbului, fiind inundate 44 de gospodarii si 138 ha de teren agricol.

In ceea ce priveste infrastructura rutiera, au fost afectati 2,2 km de drumuri nationale (pe DN 7C in comuna Musatesti si DN 7 in comuna Moraresti), 0,85 km de drumuri judetene si 3,65 km drumuri comunale, 2 poduri, 4 podete, insa la acest moment nu sunt sate sau gospodarii izolate. De asemenea, la ora 18:00, toate avariile la reţeaua de alimentare cu energie electrică au fost remediate.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pregatite sa intervina cu peste 350 de lucratori si 86 de mijoace auto, fiind in stare de alerta si personalul Administratiei Bazinale de Apa Arges Vedea, precum si lucratorii de la drumuri nationale si drumuri judetene.

Astazi, prefectul Mihai Oprescu s-a deplasat in comunele Micesti si Budeasa pentru a coordona impreuna cu seful ISU Arges actiunile de interventie pentru evitarea producerii de inundatii prin deversarea controlata a unor acumulari de apa in satele Budeasa Mica si Pauleasca.

Totodată, reprezentantul Guvernului în judeţul Argeş a dispus tuturor Comitetelor locale pentru situatii de urgenta constituite la nivelul primariilor luarea de masuri cu privire la: avertizarea populatiei de pe raza tuturor satelor, instituirea serviciului de permanenta la primarii, stabilirea zonelor de refugiu si a traseelor de evacuare a populatie daca situatia o impune, curatirea cursurilor de apa si a vailor pe care se pot forma torenti, monitorizarea permanenta a podurilor, podetelor si a altor sectiuni inguste de pe cursurile de apa pentru preintampinarea blocarii acestora.

Adaugă un Comentariu

*