Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: O femeie s-a spânzurat de teama procurorilor DNA

ARGEŞ: O femeie s-a spânzurat de teama procurorilor DNA 

Foto: adevarul.ro

O femeie de 57 de ani şi-a pus capăt zilelor după ce a fost anchetată de procurorii DNA Piteşti, alături de alţi pensioanri, în scandalul doctoriţelor şpăgare. Aceştia sunt suspectaţi că au primit concedii de boală, mituind medicii din comisia de evaluare. Înainte de a se sinucide, femeia a lăsat o scrisoare de două pagini în care spunea că se teme că va ajunge la închisoare şi că va sta acolo şase ani, scrie Adevărul.

Deşi a fost reprezentată de un avocat, pensionara s-a speriat foarte tare când a aflat că este acuzată de dare de mită şi că, dacă nu recunoaşte fapta, poate primi o pedeapsă de şase ani de închisoare. Gândul acesta a măcinat-o, deşi avocatul a încercat să-i explice că procesul este unul de durată. Femeia nu a mai ieşit din casă, hotărârea fiind luată. Odată ajunsă la domiciliu, aceasta şi-a luat rămas bun de la cei dragi printr-o scrisoare de două pagini în care îşi cerea scuze şi în care explica faptul că nu poate suporta gândul de a ajunge la închisoare.

Ancheta DNA Piteşti vizează 800 de persoane pensionate pe caz de boală. Femeia era pensionată medical din 2001, având o pensie de 400 de lei. În fiecare an, ea trebuia să se prezinte în faţa comisiei medicale de stabilire a capacităţii de muncă. Aşa se explică şi faptul că procurorii au chemat-o la audieri pentru lămuriri suplimentare, alături de alte 800 de persoane. Scandalul şpăgii pentru doctori a izbucnit în data de 12 iunie, când două dintre doctoriţe, Maria Iulia Mihai şi Camelia Săndulescu, au fost reţinute şi ulterior arestate pentru 29 de zile.

Adaugă un Comentariu

*