Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: O greşeală de… 248 de milioane de lei. Atenţie, la înşelăciunile de tip „Accidentul”!

ARGEŞ: O greşeală de… 248 de milioane de lei. Atenţie, la înşelăciunile de tip „Accidentul”! 

telefon k

Poliţiştii argeşeni au finalizat cercetările, cu propunere de trimitere în judecată a patru persoane, în două dosare penale referitoare la săvârşirea a 10 infracţiuni de înşelăciune prin metoda „Accidentul” cu un prejudiciu de 40.000 de lei. Din păcate însă, infractorii născocesc noi şi noi modalităţi prin care să-i înşele pe cetăţeni. De fiecare dată, la mijloc sunt plasaţi copiii potenţialelor victime, ştiut fiind că părinţii în rare cazuri se gândesc să facă verificări atunci când primesc vestea că fiul sau fiica au probleme. Ba, uită chiar şi că au văzut sau au citit ştiri despre persoane înşelate sau că poliţiştii le-au vorbit despre asemenea situaţii. Pur şi simplu, aruncă cu banii în stânga şi în dreapta!

Pe acelaşi principiu, o argeşeancă în vârstă de 65 de ani a rămas ieri fără 24.800 de lei (248 de milioane de lei vechi). Doamna în cauză a fost sunată de un bărbat care i-a comunicat că fiica sa a avut un accident de circulaţie şi urmează să fie supusă unei intervenţii chirurgicale. Ulterior, la locuinţa victimei s-a prezentat o femeie care s-a recomandat a fi secretara doctorului care va efectua operaţia şi căreia i-a înmânat banii. Când era deja prea târziu, argeşeanca şi-a dat seama că a fost înşelată şi a anunţat Poliţia, care a demarat cercetările.

Pentru a nu se mai înregistra astfel de cazuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş recomandă:

• Verificaţi temeinic cât de reală este situaţia pe care autorul o relatează telefonic. Astfel, luaţi legătura cu membrul familiei despre care persoana susţine că ar fi fost implicat în accident. De cele mai multe ori autorul încearcă să convingă victima de imposibilitatea contactării membrului familiei şi insistă să depuneţi suma de bani cât mai repede.
• Nu divulgaţi autorilor numărul de referinţă al tranzacţiei (MTCN- ul), care permite escrocilor să ridice suma de bani fără a mai prezenta un document de identitate.
• Nu oferiţi sume de bani persoanelor necunoscute indiferent de motivul invocat;
• Nu divulgaţi datele cu caracter personal.

Adaugă un Comentariu

*