Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Pe 19 mai încep lucrările de modernizare la Drumul National Piteşti – Braşov

ARGEŞ: Pe 19 mai încep lucrările de modernizare la Drumul National Piteşti – Braşov 

Foto: libertatea.ro

Veste bună pentru argeșeni și nu numai. Președintele CJ Argeș Florin Tecău a precizat că începând cu data de 19 mai vor fi reluate lucrările de modernizare ale drumului național (DN) 73 Pitești- Câmpulung- Brașov, ca urmare a discuțiilor purtate cu ministrul Transporturilor, Dan Șova și cu primul-ministru Victor Ponta, scrie proarges.ro

„Vă pot spune că, recent, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pe DN 73 Pitești- Câmpulung – Brașov. Dacă vremea o va permite, pe 19 mai, lucrările de modernizare vor începe pe tronsonul rămas nereabilitat. Decizia a venit ca urmare a vizitei pe care ministrul Transporturilor Dan Șova a efectuat-o în Argeș pe 2 mai, atunci când a promis că lucrările vor începe. Este o mare veste pentru noi, pentru că acest drum este intens circulat și are o importanță majoră atât din punct de vedere turistic, făcând legătura cu Brașovul, cât și din punct de vedere economic. În acest fel, în sfârșit, vom avea o legătură rutieră modernă spre Câmpulung, fostă capitală a Țării Românești, care are un deosebit potențial de dezvoltare turistică și industrială, dar și spre zona turistică din jurul municipiului. Reabilitarea acestui drum va completa astfel și eforturile Consiliului Județean, care a reabilitat, printr-un proiect european, drumul județean de interes turistic Lerești- Voina. De asemnea, culoarul Rucăr- Bran va fi readus la importanța pe care o merita”, a afirmat Florin Tecău.

Asocierea de firme Azvi-Straco Grup-Piomar Development-Tractebel Engineering a câştigat încă din 2011 licitaţia pentru execuţia lucrărilor de modernizare la drumul naţional (DN) 73 Piteşti-Câmpulung-Braşov, printr-un contract de 275,86 milioane lei (65,3 milioane euro), fără TVA. Lucrările nu au fost începute din lipsă de fonduri.

DN 73 Piteşti-Câmpulung-Braşov va fi modernizat pe două sectoare, între km 13+800 – km 42+850 şi km 54+050 – km 128+250, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Finalizarea modernizărilor primilor 14 kilometri s-a consumat înainte de alegerile locale din 2012, ca urmare a unor vizite ale premierului Victor Ponta, fiind construită inclusiv o pasarelă care leagă drumul naţional direct de uzina Dacia.

Adaugă un Comentariu

*