Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Performanţă negativă! 21 de primari au averea sub sechestru într-un dosar DNA

ARGEŞ: Performanţă negativă! 21 de primari au averea sub sechestru într-un dosar DNA 

Foto: stiripesurse.ro

21 de primari din judeţul Argeş din cei 43 vizaţi iniţial de ancheta DNA în dosarul „consultanţă şi strategii de dezvoltare pentru localităţi” s-au trezit cu sechestru asigurator pe avere şi riscă să fie trimişi în judecată, scrie stiripesurse.ro. Printre aceştia se numără edilul de la Miceşti – Dumitru Voicu, primarul de la Băbana – Bebe Ivan, primarul comunei Domneşti – Nicolae Smădu, dar şi Ion Ştefan, primarul suspendat de la Budeasa.

Primăriile păstorite de cei 21 de edili ar fi încheiat, potrivit procurorilor DNA, contracte cu firma European Project Consulting, de care îşi leagă numele deputatul Mircea Drăghici.

În aceeaşi cauză este cercetat şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş – Constantin Nicolescu. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2007 – 2010, Nicolescu şi-a folosit influenţa asupra edililor pentru a-i determina să încheie contracte de prestări servicii cu respectiva firmă, având ca obiect consultaţă, elaborare strategie locală şi elaborare cereri de finanţare-implementare proiect. Valoarea totală a celor 105 contracte este de 3.786.804,5 lei, din care au fost efectuate plăţi în sumă totală de 3.140.687,5 lei.

Firma European Project Consulting a realizat şi strategia de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa pentru perioada 2014 – 2020.

Adaugă un Comentariu

*