Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEȘ: Piteșteanul Alexandru Oprescu va prelua conducerea Uzinei Dacia Mioveni

ARGEȘ: Piteșteanul Alexandru Oprescu va prelua conducerea Uzinei Dacia Mioveni 

Alexandru Oprescu - director Dacia

Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia din Mioveni va avea, începând cu data de 1 august 2017, un nou director, în persoana piteșteanului Alexandru Oprescu, absolvent al Institutului Politehnic București – promoția 1992. Românul îl înlocuiește pe Philippe Nottez, care a condus cu succes echipele și activitățile uzinei, din 1 septembrie 2013. Philippe Nottez devine director al uzinei Renault STA Ruitz, începând din 1 septembrie.

Înainte de a se alătura Grupului Renault, Alexandru Oprescu a activat în industria auto încă din 2005, la început, pe platforma de la Mioveni, la Johnson Controls (JCI), unde a fost, succesiv, managerul următoarelor departamente: CKD, Îmbunătățire continuă, Logistică și operațiuni uzină. Astfel a contribuit la povestea de succes a modelului Dacia Logan în România și în străinătate. În 2010 a fost numit director de uzină JCI Mioveni.

Entuziasmul, stilul de leadership și rezultatele sale l-au recomandat către următoarea poziție de executiv de top la uzina nou creată de Johnson Controls, la Craiova. În 2011, în această calitate, a primit și responsabilități internaționale, fiind în același timp directorul uzinei de la Craiova, dar și al uzinei JCI din Sunderland, Marea Britanie, iar apoi al uzinei JCI din Liverpool, Marea Britanie. În 2015 a devenit director general TRW, la Roman.

Alexandru Oprescu are o experiență importantă și în domeniul serviciilor telecom pentru industrie și business, dobândită la Worth -Triumph Adler, care a fost urmată de o perioadă de 8 ani ca director general într-o fabrică din industria alimentară. În calitate de director al Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia, Alexandru Oprescu este şi membru al Comitetului de Management Grup Renault România.

Constructor de automobile din anul 1898, Grupul Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut aproximativ 3,2 milioane de vehicule în 2016. În România, Grupul Renault reuneşte toate competenţele necesare conceperii, dezvoltării şi industrializării unui vehicul; studii client, design, inginerie, fabricaţie şi logistică, vânzare, servicii de business şi finanţare.

Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia din Mioveni este cea mai complexă uzină a Grupului Renault, la nivel mondial, în ceea ce priveşte procesele şi activităţile, înglobează o diversitate de tehnologii de fabricaţie. În cele patru departamente ale uzinei sunt produse piesele brute din aluminiu, se asamblează motoarele şi cutiile de viteze, se montează punţile faţă şi spate, osiile şi cadrele GMP (grup moto propulsor) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault şi Nissan, asamblate la Mioveni şi în alte uzine din lume. În 2016, uzina a produs în total 448.586 motoare (inclusiv K7), 530.493 de cutii de viteze şi 859.000 de şasiuri.

Adaugă un Comentariu

*