Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Poliţiştii au pus cu botul pe labe 7 evazionişti, care au creat statului un prejudiciu de 2 milioane de euro! UPDATE

ARGEŞ: Poliţiştii au pus cu botul pe labe 7 evazionişti, care au creat statului un prejudiciu de 2 milioane de euro! UPDATE 

perchezitii arges

Poliţiştii argeşeni au destructurat un grup bănuit de comiterea mai multor infracţiuni, respectiv evaziune fiscală, spălare de bani şi executarea de activităţi miniere fără licenţă sau permis de exploatare. Cei şapte suspecţi au fost încarceraţi pentru 24 de ore urmând să fie prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Reţinerea celor şapte face parte dintr-o acţiune amplă derulată de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pe teritoriile judeţelor Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea şi în municipiul Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: „Percheziţii în patru judeţe şi municipiul Bucureşti, la persoane care au prejudiciat statul cu 2 milioane de euro”

În urma celor 22 de percheziţii domiciliare efectuate marţi – 17 februarie, au fost ridicate înscrisuri şi documente de evidenţă contabilă, precum şi 300 de litri de alcool, deţinute în afara antrepozitului fiscal. Oamenii legii au identificat mai multe active mobiliare susceptibile ca fiind introduse într-un circuit financiar fictiv. 13 persoane au fost aduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Acestea sunt cercetate pentru că au adus statului un prejudiciu de peste 2.000.000 de euro, prin neplata impozitului pe profit.

Potrivit IPJ Argeş, în perioada 2007-2011, suspecţii au creat circuirte economice şi financiare fictive prin înregistrarea şi declararea la organele fiscale de achiziţii nereale de mărfuri urmate de transferuri bancare sau plăţi directe aferente acelor achiziţii către alte societăţi fantomă, cu scopul de a diminua baza impozabilă şi a disimula originea ilicită a sumelor de bani rezultate.

Adaugă un Comentariu

*