Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Pompierii, alături de sinistraţii din judeţul Teleorman

ARGEŞ: Pompierii, alături de sinistraţii din judeţul Teleorman 

pompieri inundatii teleorman 1

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş şi-a organizat forţele de aşa manieră încât a reuşit să disloce un detaşament de intervenţie format din 2 ofiţeri şi 29 de subofiţeri, în scopul suplimentării forţelor care acţionează în judeţul Teleorman pentru diminuarea efectelor inundaţiilor şi normalizarea activităţilor sociale în zona afectată.

Dotaţi cu tehnică şi materiale necesare acţiunii de intervenţie la inundaţii (două camioane, o barcă pneumatică, o motopompă şi mijloace de primă intervenţie), aceştia s-au deplasat în comuna Vîrtoape (Teleorman), unde au acţionat pentru refacerea digului de protecţie pe pârâul Câinelui şi pentru distribuirea de apă şi hrană populaţiei afectate.

pompieri inundatii teleorman 3

Au salvat o fetiţă de 12 ani, victima unui accident rutier

Şi pentru că salvarea oamenilor din situaţii critice, uneori la limită, este profesia, crezul şi menirea lor, pompierii argeşeni au dovedit încă o dată acest lucru, când, deplasându-se către misiunea din judeţul Teleorman, în comuna Recea din judeţul Argeş, au fost martorii unui accident rutier în care un autoturism a accidentat o fată de 12 ani. Fără să ezite nicio secundă, pompierii şi-au întrerupt deplasarea şi plt. maj. Leşeanu Florea, plt. Gheţea Florian, plt. Trică Marian (care au absolvit cursurile de prim ajutor calificat) au intervenit (folosind trusa medicală pe care o aveau în dotare şi mijloace improvizate) pentru a acorda primul ajutor fetiţei accidentate până la sosirea unui echipaj al Ambulanţei.

pompieri inundatii teleorman 2

Adaugă un Comentariu

*