Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Prefectul Cristian Soare i-a încetat madatul preşedintelui Constantin Nicolescu

ARGEŞ: Prefectul Cristian Soare i-a încetat madatul preşedintelui Constantin Nicolescu 

soare-nicolescu

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a emis astăzi, 24 februarie, ordinul prin care mandatul preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, a încetat înainte de termen.

„Mi-am intemeiat acest ordin pe Raportul de evaluare al Agentiei Nationale de Integritate prin care s-a constatat ca domnul Constantin Nicolescu s-a aflat in conflict de interese intrucat in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arges a incheiat in numele institutiei mai multe contracte cu societati comerciale la care domnia sa este actionar majoritar. Dupa cum stiti Raportul de evaluare al Agentiei Nationale de Integritate a ramans definitiv prin Sentinta civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr.633/11.02.2014. Totodata, emiterea Ordinului a avut la baza si adresa Agentiei Nationale de Integritate prin care ni s-a comunicat un punct de vedere in sensul emiterii acestui ordin”, a precizat prefectul Cristian Soare.

Procedura prevede că, în prima şedinţă a Consiliului Judeţean Argeş, se va desemna un vicepreşedinte care să preia atribuţiile preşedintelui, urmând a fi informat Guvernul cu privire la încetarea de mandat pentru a stabili data alegerilor locale anticipate pentru funcţia de preşedinte al CJ.

Constantin Nicolescu poate ataca Ordinul Prefectului în termen de 10 zile de la comunicare la instanţa de Contencios Administrativ.

 

Adaugă un Comentariu

*