Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 1, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Prefectul a demarat procedura de încetare a mandatului preşedintelui CJ, Constantin Nicolescu

ARGEŞ: Prefectul a demarat procedura de încetare a mandatului preşedintelui CJ, Constantin Nicolescu 

cristian soare, prefect arges

Astazi, 18 februarie a.c., Institutia Prefectului a primit comunicarea oficiala din partea Agentiei Nationale de Integritate cu privire la ramanerea definitiva a Raportului de evaluare nr.26828/G/I/22.03.2011 prin care s-a constatat incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese de catre domnul Nicolescu Constantin, presedintele Consiliului Judetean Arges.

Astfel, prin Decizia nr.633/11.02.2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia de contencios administrativ si fiscal a fost admis recursul declarat de Agentia Nationala de Integritate impotriva Sentintei civile nr.62/2012 a Curtii de Apel Targu Mures, aceasta fiind modificata in sensul respingerii actiunii formulate impotriva Raportului de evaluare nr.26828/G/I/22.03.2011 intocmit de Agentia Nationala de Integritate.

Fata de acesta situatie prefectul judetului Arges a demarat procedura legala de incetare a mandatului presedintelui Consiliului Judetean Arges, prevazuta de Legea nr.393/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, privind Statutul alesilor locali. Potrivit acestuia, in toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului. Ordinul va avea la bază un referat semnat de secretarul judetului, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului.

Institutia prefectului – judetul Arges a transmis chiar astazi secretarului judetului Arges documentele din care rezulta incalcarea regimului juridic al conflictului de interese de catrae presedintele Consiliului Judetean Arges: Raportul de evaluare al Agentiei Nationale de Integritate si Certificatul de grefa emis de Inalta Curtea de Casatie si Justitie.

De asemenea, facem precizarea ca Agentia Nationala de Integritate a fost instiintata de realizarea acestui demers.

Sursa: Instituţia Prefectului Judeţului Argeş

Adaugă un Comentariu

*