Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, decembrie 7, 2019
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » ARGEŞ: Prefectura a iniţiat demersuri pentru a elimina interpretările şi a uniformiza procedura de obţinere a subvenţiilor APIA

ARGEŞ: Prefectura a iniţiat demersuri pentru a elimina interpretările şi a uniformiza procedura de obţinere a subvenţiilor APIA 

sedinta prefectura arges 1

În contextul în care au apărut modificări semnificative cu privire la dosarul ce trebuie depus la APIA pentru a beneficia de subvenţiile compensatorii de dezvoltare rurală, iar fermierii au întâmpinat probleme, Instituţia Prefectului Argeş a iniţiat o serie de măsuri menite să elimine interpretările, iar legea să fie aplicată unitar.

CITEŞTE ŞI: „Află care sunt schemele de plăţi în agricultură pentru anul 2015″

În prima fază, au fost colectate din teritoriu nemulţumirile, după care au fost dezbătute punctual în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Argeș, Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Camerei Agricole, primăriilor și fermierilor. De asemenea, lista cu problemele identificate în teritoriu a fost înaintată către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi către aparatul central al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

„În urma discuțiilor, dar și a posibilității modificării legislației, întâlnirile vor continua, pe zone geografice, care au un specific agricol deosebit, în zona de câmpie, deal și munte”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului judeţului Argeş.

Probleme de la interpretarea neunitară a legii care statuează obţinerea subvenţiilor APIA au apărut în toate judeţele. De la primărie la primărie, fermierilor li se cere să îndeplinească proceduri diferite, după cum cred secretarii de comună sau primarii, ceea ce îngreunează şi mai mult întocmirea dosarelor cu care trebuie să meargă agricultorii la APIA. Prin urmare, o lămurire de la centru este exact ce trebuie pentru ca fermierii să nu mai fie purtaţi aiurea pe drumuri, mai ales că termenul impus de Uniunea Europeană pentru depunerea cererilor se comprimă cu  fiecare zi ce trece.

sedinta prefectura arges 2

Adaugă un Comentariu

*