Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 9, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Prefectura îi ajută pe primari să inventarieze terenurile şi îi scapă de amenzi!

ARGEŞ: Prefectura îi ajută pe primari să inventarieze terenurile şi îi scapă de amenzi! 

Foto: ziarobiectiv.ro

Instituţia Prefectului judeţului Argeş a demarat o serie de întâlniri cu primarii, specialiştii din cadrul Oficiului de cadastru şi Publicitate Imobiliară şi responsabilii din cadrul Direcţiei Silvice, cu scopul de a identifica problemele apărute şi a găsi soluţii de rezolvare în ceea ce priveşte aplicarea Legii 165/2013, privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

S-a constatat că, până la acest moment, au depus documentațiile și au primit avizul Centrului Național de Cartografie 24 de localități: Bascov, Budeasa, Bughea de Sus, Câmpulung, Albeștii de Argeș, Albota, Băbana, Bălilești, Cicănești, Corbeni, Godeni, Lerești, Mărăcineni, Mioveni, Pitești, Rociu, Rucăr, Schitu Golești, Stoenești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Vedea, Vlădești, Vulturești, altor 8 fiindu-le returnate documentaţiile pentru modificări.

„Știu foarte bine că îndatoririle dumneavoastră, în calitate de primari, sunt multe și dintre cele mai diverse, iar acest demers de inventariere a terenurilor nu este unul ușor. Trebuie doar să înțelegem că este un lucru care trebuie dus la îndeplinire, ne va ajuta pe fiecare dintre noi, ca reprezentanți ai statului și mai ales pe cetățenii din localitățile dumneavoastră. Îmi exprim dorința și speranța ca termenul maxim de 1 martie 2015 de ducere la îndeplinire a prevederilor Legii 165 va fi respectat de către fiecare unitate administrativ teritorială, fără a fi puși în situația ca noi, reprezentanții Prefecturii, să aplicăm amenzi pentru nerespectarea ei, amenzi care pot ajunge și la 100.000 lei”, a declarat prefectul Mihai Oprescu.

Adaugă un Comentariu

*