Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Preşedintele Consiliului Judeţean a cerut 42 de microbuze şcolare şi a promis apă şi WC-uri în şcoli

ARGEŞ: Preşedintele Consiliului Judeţean a cerut 42 de microbuze şcolare şi a promis apă şi WC-uri în şcoli 

Foto: proarges.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a profitat de vizita ministrului Educaţiei la Piteşti, de marţi – 10 iunie, pentru a-i reaminti nevoile unităţilor de învăţământ argeşene la capitolul microbuze şcolare. Florin Tecău i-a solicitat lui Pricopie 42 de autovehicule pentru transportul elevilor. Şi asta doar în prima etapă!

Remus Pricopie l-a asigurat că judeţul Argeş va primi microbuzele necesare, mai ales că Ministerul va achiziţiona 1.250, cu 150 peste numărul cerut din teritoriu, tocmai pentru că a fost luată în calcul varianta apariţiei unor situaţii neprevăzute. Vestea bună este că primele 600 vor fi repartizate în scurt timp către judeţe, iar celelalte 650 sunt în procedură de licitaţie.

Preşedintele Consiliului Judeţean a şi promis, nu doar a cerut! Florin Tecău l-a asigurat pe ministrul Pricopie că va aloca cu prioritate fonduri pentru alimentarea cu apă potabilă a şcolilor şi amenajarea de toalete moderne, astfel încât, cel târziu în vara anului 2015, să nu mai fie probleme la acest capitol. În momentul de faţă, în judeţul Argeş, sunt 47 de unităţi de învăţământ din mediul rural în care elevii nu dispun de aceste condiţii elementare.

Adaugă un Comentariu

*