Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, decembrie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Primarii din Câmpulung, Budeasa şi Albeştii de Muscel au fost eliberaţi din funcţie

ARGEŞ: Primarii din Câmpulung, Budeasa şi Albeştii de Muscel au fost eliberaţi din funcţie 

Foto: ziarulargesul.ro

Prefectul judeţului Argeş, Mihai Oprescu, a emis ordinele de încetare a mandatelor de primar pentru edilii din localităţile Câmpulung, Budeasa şi Albeştii de Muscel, respectiv: Andrei Călin Ioan, Ştefan Ion şi Năftănăilă Ion. Decizia a survenit ca urmare a faptului că celor trei primari le-a fost aplicată, pe lângă condamnarea la închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere, şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi.

Edilul de Câmpulung – Andrei Călin Ioan şi primarul comunei Budeasa – Ion Ştefa au fost condamnaţi în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş – Constantin Nicolescu, pentru fraudarea fondurilor europene destinare reabilitării unor instituţii de învăţământ. Potrivit DNA, administraţia judeţeană a obţinut 900.000 de euro pentru reconstrucţia a patru unităţi şcolare din Câmpulung, Curtea de Argeş şi Budeasa, motivul invocat fiind acela că ar fi fost afectatte de inundaţiile din perioada aprilie – august 2005. La baza cererii a stat un raport ISU care nu a existat în realitate. Mai spun procurorii anticorupţie că lucrările au fost executate de firma Zeus, care a fost plătită şi pentru lucrări neexecutate. Prin urmare, a fost condamnat şi Grigore Dobre, asociat şi administrator al respectivei societăţi comerciale.

Primarul comunei Albeştii de Muscel – Ion Năftănăilă a fost condamnat pentru fraudarea fondurilor europene. Potrivit DNA, acesta a prezentat documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept a unor fonduri europene reprezentând sprijin pentru o suprafaţă de 847,54 hectare de islaz, pe care a concesionat-o de la Consiliul Local.

Adaugă un Comentariu

*