Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Primarii din Dâmbovicioara şi Vlădeşti au fost reclamaţi la Parchet pentru conflict de interese

ARGEŞ: Primarii din Dâmbovicioara şi Vlădeşti au fost reclamaţi la Parchet pentru conflict de interese 

Dumitru Secăreanu (stânga) şi Cristian Dică Hristu (dreapta) sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese

Edilii comunelor Dâmbovicioara şi Vlădeşti, din judeţul Argeş, sunt acuzaţi de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate că s-au aflat în conflict de interese administrativ şi penal şi au fost reclamaţi la Parchet.

Primarul Dumitru Secăreanu de la Dâmbovicioara a propus elaborarea unei hotărâri prin care i s-a atribuit firmei fiului său un contract de transport deşeuri solide la groapa de gunoi Albora, în valoare de 23.808 lei. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese și abuz în serviciu.

În ceea ce-l priveşte pe edilul de la Vlădeşti, Dică Hristu Cristian, acesta este acuzat că a semnat un contract de prestări servicii, în valoare de 20.000 de lei, având ca obiect „furnizare lemn de foc de esenţă tare” cu firma administrată de cumnata sa. De asemenea, a atribuit şi contracte de lucrări cu o societate comercială al cărei administrator unic este soţia sa şi în care a deţinut calitatea de angajat, anterior funcţiilor din administraţie. Totodată, primarul a participat, pe vremea când era consilier local şi viceprimar (2008 – 2012), la vot, atunci când s-au aprobat aceste contracte. Şi în cazul lui Dică Hristu Cristian, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Adaugă un Comentariu

*