Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 24, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Primarul comunei Bradu a fost reţinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

ARGEŞ: Primarul comunei Bradu a fost reţinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani 

Foto: dcnews.ro

Florin Frăţică – primarul comunei Bradu, judeţul Argeş, a fost reţinut pentru 24 de ore, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 30 de milioane de euro, în care sunt implicate, potrivit Poliţiei Române, 200 de firme din domeniul IT şi construcţii. Acesta va fi prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, alături de alte 32 de persoane.

Edilul de la Bradu (fost PDL, actualmente PMP) este catalogat a fi cel mai bogat primar din judeţul Argeş şi unul dintre cei mai avuţi din ţară. Acesta are 90 de hectare de pădure, zeci de mii de metri pătraţi de terenuri, case, spaţii comerciale. Presa a scris că acesta şi-ar fi luat de curând chiar şi elicopter.

CITEŞTE ŞI: „200 de firme implicate în evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul depăşeşte 30 de milioane de euro”

Duminică – 1 februarie, Frăţică a fost oprit în trafic şi dus să asiste la percheziţii. În locuinţa edilului au fost descoperite patru arme de foc.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2014, reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 milioane euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de aproximativ 30.000.000 euro”, informează Poliţia Română.

În urma celor 146 percheziţii efectuate duminică, au fost ridicate documente financiar-contabile, facturi fiscale, suporturi financiare şi de stocare a datelor informatice, carduri bancare, dispozitive token şi digipass, folosite la tranzacţii bancare, 300.000 de lei, un pistol cu gaze a cărei autorizaţie era expirată şi alte 4 arme de vânătoare deţinute fără autorizaţie. 33 de persoane au fost reţinute, cercetările fiind continuare sub aspectul săvârşii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Adaugă un Comentariu

*