Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEȘ: Primarul Piteștiului și fiica sa au fost reținuți pentru 24 de ore, într-un dosar de corupție

ARGEȘ: Primarul Piteștiului și fiica sa au fost reținuți pentru 24 de ore, într-un dosar de corupție 

ema pendiuc - tudor pendiuc

Primarul municipiului Pitești – Tudor Pendiuc a fost reținut în această seară pentru 24 de ore, în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupție privind acordarea unor contracte de achiziții publice, prejudiciul fiind de 1 milion de euro. În același dosar a fost reținută astăzi și fiica acestuia, Ema Pendiuc. Aceasta este acuzată de complicitate la luare de mită în dosarul în care este implicat tatăl său, Tudor Pendiuc.

Ema Pendiuc – director al Școlii românești de Film și Televiziune pentru Copii ”Micile Vedete” și prezentatoare a emisiunii ”Drumul succesului”, de la TVR 2, a participat de patru ori la Festivalul de la Cannes. Anul acesta, cu două filme de scurtmetraj, într-unul dintre ele fiind și actriță.

CITEȘTE ȘI: ”Descinderi DNA la Primăria Pitești! Edilul Tudor Pendiuc, bănuit că a luat mită 1 milion de euro”

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că dosarul vizează activitatea de transport public de persoane, realizată, în ultimii şapte ani, de o asociere de firme, între care SC Publitrans 2000 SA, firmă deţinută în totalitate de Consiliul Local Piteşti, şi două firme private, respectiv SC CNCD SA şi SC Girexim Universal SA.

În urmă cu mai mulţi ani, Primăria Piteşti şi primarul Tudor Pendiuc ar fi susţinut şi realizat o asociere între SC Publitrans 2000 SA, firma Consiliului Local, şi două firme private – SC CNCD SA şi SC Girexim Universal SA -, asociere în baza căreia SC Publitrans SA se obliga să pună la dispoziţie baza materială, respectiv clădiri şi terenuri, dar şi personal calificat, iar cele două firme ar fi urmat să pună la dispoziţie 80 de autobuze pentru transport public deţinute în proprietate, fapt prevăzut şi în caietul de sarcini.

Conform surselor citate, asocierea dintre cele două firme nu a deţinut autobuzele, aşa cum prevedea caietul de sarcini, iar în aceste condiţii Comisia de evaluare a ofertelor din cadrul Primăriei Piteşti ar fi primit date false cu privire la deţinerea autobuzelor cu care asocierea CNCD SA – Girexim Universal SA trebuia să vină ca aport la această asociere.

Social-democratul Tudor Pendiuc este unul dintre cei mai longevivi primari din România. El a fost ales primar al municipiului Piteşti pentru prima dată în anul 1992 şi de atunci ocupă fără întrerupere această funcţie, fiind reales de piteşteni la fiecare patru ani. Tudor Pendiuc conduce PSD Argeş, după ce fostul preşedinte al organizaţiei judeţene, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese.

Răspuns la ARGEȘ: Primarul Piteștiului și fiica sa au fost reținuți pentru 24 de ore, într-un dosar de corupție

  1. liv

    Seful primarilor pe tara- al AMR.
    „Fiecare pasare pe limba ei piere”
    IUbitorii de animale spun ca s-a facut dreptate- anul trecut a plecat la Parlament ca sa ceara omorarea cainilor- deh, justitia divina!

     

Adaugă un Comentariu

*