Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Primarul şi viceprimarul oraşului Mioveni, cercetaţi pentru conflict de interese

ARGEŞ: Primarul şi viceprimarul oraşului Mioveni, cercetaţi pentru conflict de interese 

Foto: www.youtube.com

Ion Georgescu – primarul oraşului Mioveni, din judeţul Argeş, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că s-a aflat în conflict de interese administrativ şi penal, precum şi că ar fi săvârşit infracţiuni asimilate celor de corupţie. Potrivit ANI, Ion Georgescu a semnat două contracte, în valoare totală de 9.042.500 lei, privind finanţarea acţiunilor din cadrul Programului „Promovarea Sportului de Performanţă”.

Practic, problemele apar din cauza faptului că cele două contracte au fost semnate între Consiliul Local Mioveni, reprezentat de edilul Ion Georgescu, şi Clubul Sportiv DACIA Mioveni, în cadrul căruia acesta a deținut calitatea de președinte al Consiliul Director (în perioada 19 decembrie 2001 – 06 iulie 2010). Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese.

În ceea ce-l priveşte pe viceprimarul Aurel Costache, acesta s-a aflat în conflict de interese administrativ, întrucât în perioada exercitării mandatului de consilier local, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la deliberarea și adoptarea hotărârilor Consiliului Local Mioveni privind aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli pentru anii 2009, 2010, 2011, 2012 și 2013. În anexele acestor hotărâri au fost prevăzute, la capitolul bugetar „Cultura, recreere și religie”, subcapitolul „Sport”, sume din care s-a finanțat activitatea Clubului Sportiv Mioveni, persoană fizică de drept privat în cadrul căreia Aurel Costache deține calitatea de membru asociat (începând cu data de 08 august 2006) și a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Director (în perioada 25 septembrie 2006 – 23 aprilie 2011).

Potrivit legislaţiei, persoana față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului.

Adaugă un Comentariu

*