Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Primarul Tudor Pendiuc, anchetat de DNA în două dosare

ARGEŞ: Primarul Tudor Pendiuc, anchetat de DNA în două dosare 

tudor pendiuc

Este investigată afacerea de 120 de miliarde de lei vechi care a vizat a treia etapă de modernizare a centrului municipiului, dar şi megaproiectul de 40 milioane de euro prin care societatea Apă Canal a schimbat conductele Piteştiului.

Afacerea modernizării centrului Piteştiului

Deşi au trecut aproape şase ani de la finalizarea celei de-a III-a etape de modernizare a centrului Piteştiului, ecourile acestui proiect nu s-au stins nici până astăzi. Iniţial, piteştenii au fost entuziasmaţi că zona centrală a municipiului va căpăta un aer civilizat, numai că, abia ce muncitorii de la Zeus şi Selca şi-au strâns uneltele părăsind şantierul, şi pavelele proaspăt montate în faţa Primăriei au început să crape una câte una. Suspiciunile legate de calitatea şi cantităţile materialelor de construcţii folosite la reamenajarea centrului Piteştiului, dar şi în ceea ce priveşte suplimentarea fondurilor alocate iniţial proiectului care a înghiţit 120 de miliarde de lei vechi din vistieria oraşului au constituit punctul de plecare pentru un dosar DNA, anticorupţia piteşteană demarând la scurt timp cercetări şi solicitând documente şi expertize legate de această investiţie.

La vremea respectivă, inspectorii Curţii de Conturi au luat la puricat toate licitaţiile Primăriei Piteşti, în vreme ce comisarii Gărzii Financiare au făcut controale încrucişate în gestiunea firmelor lui Grigore Dobre şi Constantin Pănescu, care efectuaseră lucrările în ultima etapă a modernizării centrului oraşului. Între timp, cei doi oameni de afaceri au avut parte de câteva întâlniri cu procurorii anticorupţie, care însă nu au avut legătură cu proiectul de reamenajare a centrului Piteştiului.

Anii au trecut şi multă vreme s-a crezut că dosarul a fost dat uitării, numai că acesta a luat calea Bucureştiului, fiind preluat de structura centrală a DNA pentru continuarea cercetărilor.

De existenţa acestui dosar are cunoştinţă şi primarul Tudor Pendiuc, însă edilul susţine că nu cunoaşte detalii privind stadiul anchetei.

„Știu că în acest caz au fost solicitate de către DNA mai multe documente pe care noi, cei din Primărie, le-am pus la dispoziția anchetatorilor. Au făcut o analiză, căci așa mi se pare normal. Nu am fost chemat să dau explicații cu privire la această investiție. Eu nu am fost atât de des la DNA cum cred unii sau cum lasă să se înțeleagă. Nu știu absolut nimic despre mersul acestui dosar sau unde se află el în acest moment“, a declarat primarul Tudor Pendiuc.

Megaproiectul ISPA implementat de Apă Canal

Cel de-al doilea dosar ajuns la structura centrală a DNA şi în care ar apărea, printre altele, și numele primarului piteștean, este cel care priveşte megaproiectul ISPA de 40 milioane euro prin care Apă Canal a schimbat conductele de apă şi canalizare din tot Piteştiul. Se pare că ancheta ar fi pornit în urma unor verificări care l-au vizat pe fostul director general al Apă Canal, procurorii intrând şi în posesia câtorva interceptări telefonice obținute în timpul unei anchete al cărei personaj principal a fost acelaşi Gelu Mujea, trimis între timp în judecată de DNA-Structura Centrală într-un dosar în care alături de acesta apar şi patronii de la Metabet, Constantin Pănescu și Paul Zamfir. De altfel, toate dosarele legate de afacerile societăţii Apă Canal au luat drumul Bucureștiului.

Primarul Tudor Pendiuc s-a arătat surprins câd a fost întrebat cu privire la acest dosar.

„Despre existența unui asemenea dosar nu am cunoștință, așa că nu am ce declarații să fac“, a spus primarul Pendiuc.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*