Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 2, 2023
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Proiect unic în România! Clinică medicală la sat, după model nemţesc. GALERIE FOTO

ARGEŞ: Proiect unic în România! Clinică medicală la sat, după model nemţesc. GALERIE FOTO 

clinica medicala cateasca 1

La Căteasca, în judeţul Argeş, funcţionează de ceva vreme prima clinică medicală deschisă în mediul rural. Doctorul Gabriel Tiberiu Irimia provine dintr-o familie de medici dăruiţi profesiunii. Ne-a spus că centrul medical pe care l-a deschis la Căteasca este o noutate în România.

Totul s-a putut realiza prin derularea unui proiect finanţat prin APDRP, Măsura 312 – Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi. Valoarea totală a investiţiei a fost de 1.459.756 de lei, din care fonduri nerambursabile 859.395 de lei.

Centrul Medical Regenesis de la Căteasca este deservit deocamdată de zece medici. Dispune de cabinete de Cardiologie, Oftalmologie, ORL, Ginecologie, Medicină Generală şi de Familie, Stomatologie şi Ecografie, iar aparatura medicală de investigaţie este de ultimă generaţie.

clinica medicala cateasca 3

Medicul Gabriel Tiberiu Irimia este mândru de ceea ce a reuşit să înfăptuiască. Nu a fost uşor, dar acum, când totul este gata, parcă nu se mai gândeşte la greutăţile prin care a trecut.

„Noi suntem o familie de medici, tata, mama, eu. Altceva nu ştim să facem. A fost mirajul acesta al fondurilor europene şi ne-am gândit să încercăm şi noi. Este genul de proiect unic în România. O asemenea instituţie medicală în mediul rural nu s-a mai făcut până acum. Totul a fost realizat după sistemul german, unde în fiecare comună importantă există un centru de acest gen”, ne-a spus doctorul Irimia.

Acesta crede că pacienţii nu trebuie musai să ajungă la Spitalele din Piteşti sau Bucureşti pentru orice problemă de sănătate, ci vor putea foarte bine să treacă pe la Centrul Regenesis de la Căteasca, unde vor fi consultaţi cu promptitudine.

„Majoritatea pacienţilor nu ar trebui să meargă la unităţile medicale mari pentru problemele de sănătate care se dovedesc a fi minore. Trebuie să vină mai întâi la noi. Dispunem de cadre deosebit de calificate şi de aparatură de investigaţie performantă. Dacă situaţia impune, putem solicita ambulanţa pentru a trimite bolnavii la spital”, ne-a declarat şeful Centrului Medical Regenesis de la Căteasca.

clinica medicala cateasca 5 clinica medicala cateasca 2 clinica medicala cateasca 6 clinica medicala cateasca 4

Adaugă un Comentariu

*