Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 4, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Protecţia animalelor dă în judecată Consiliul Local Piteşti

ARGEŞ: Protecţia animalelor dă în judecată Consiliul Local Piteşti 

miting-caini k

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor a transmis Primăriei şi Consiliului Local Piteşti o plângere prealabilă în care cere, prin recurs administrativ, anularea unei hotărâri adoptată anul trecut de interzicere a construirii de adăposturi pentru câini şi hrănirea maidanezilor.

FNPA ameninţă că va da în judecată municipalitatea dacă aceasta nu va anula respectiva hotărâre. Conform juriştilor Primăriei, hotărârea este legală şi nu ar fi motive să fie revocată, aşa că, probabil, se va ajunge în instanţă. În schimb, avocaţii FNPA arată că “hrănirea animalelor de către comunităţile locale este o acţiune umanitară, identică cu acţiunea de acordare de hrană persoanelor neajutorate şi aflate în dificultate”.

Pe de altă parte, municipalitatea arată că interzicerea acordării de hrană pentru maidanezi este una menită să “restricţioneze constituirea de grupuri de animale care, datorită frecvenţei relativ reduse de primire a hranei, pot reprezenta reale pericole pentru cetăţeni”. În consecinţă, juriştii Primăriei recomandă menţinerea în vigoare a hotărârii.

Sursa: ziarulargesul.ro

Adaugă un Comentariu

*