Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Punctul de lucru Rociu reduce timpul de răspuns al pompierilor în sud-estul judeţului

ARGEŞ: Punctul de lucru Rociu reduce timpul de răspuns al pompierilor în sud-estul judeţului 

Sursa foto: ISU Argeş

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” Argeş are, din 14 iulie 2017, un punct de lucru în comuna Rociu, sat Şerbăneşti, ceea ce înseamnă scăderea timpului de răspuns la 20 de minute, faţă de 60 de minute anterior operaţionalizării acestei subunităţi.

Un rol deosebit în realizarea proiectului l-a avut Consiliul Local Rociu, care a pus la dispoziție spațiile necesare desfășurării activității de zi cu zi a personalului de intervenție, dar și pentru parcarea autospecialei. La Rociu vor lucra cinci subofiţeri de la Detașamentul de Pompieri Bradu, care vor executa serviciu operativ 24/7.

Sursa foto: ISU Argeş

Sursa foto: ISU Argeş

Subunitatea va deservi şase localităţi – Rociu, Suseni, Negrași, Mozăceni, Slobozia și Ștefan cel Mare, în total 15.700 de oameni, dar şi persoanele care vor tranzita DJ 659 Bradu-Rociu, respectiv DJ 503 Oarja – Ștefan cel Mare.

Conducerea ISU Argeș are în atenție, pe viitor, deschiderea și altor puncte de lucru în județ, având în vedere faptul că acestea reprezintă o alternativă viabilă pentru asigurarea unui timp de răspuns optim în situații de urgență, mai ales în raioanele de intervenție cu suprafață mare și infrastructură deficitară, în condiții de trafic rutier intens.

Adaugă un Comentariu

*