Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Raportări în fals la Spitalul de Pediatrie din Piteşti!

ARGEŞ: Raportări în fals la Spitalul de Pediatrie din Piteşti! 

Sursa foto: www.ziarulargesenilor.ro

Concluziile preliminare ale acțiunii de verificare solicitată de premierul Dacian Ciloş în legătură cu situaţia copiilor din judeţul Argeș arată că există probleme de ordin administrativ la Spitalul de Pediatrie Pitești, care a raportat constant, din ianuarie anul trecut și pană în februarie 2016, că nu există infecții nosocomiale în spital, deși nu s-a efectuat nici o analiză.

Potrivit Corpului de control al premierului, în perioada 24 – 25 februarie 2016, au mai fost internați la Spitalul de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” 4 copii, cu vârste între 4 luni și 1 an și 4 luni, cu afecțiuni grave ale aparatului digestiv, pentru care a fost efectuat testul rapid Escherichia Coli enterohemoragic verotoxină 1 și 2, rezultatul fiind pozitiv. La data de 26.02.2016, la Spitalul de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” erau internați 9 copii, dintre care unul la Secția Anestezie și Terapie Intensivă, 6 la Secția Nefrologie și 2 la Secția de Gastroenterologie.

Controlul a mai scos la iveală faptul că Spitalul de Pediatrie din Pitești nu a avut încadrat un medic epidemiolog care să coordoneze activitatea Serviciului de Supraveghere și Control al infecțiilor nosocomiale. În perioada 01.01.2015 – 16.02.2016, reprezentanții Spitalului de Pediatrie Pitești au consemnat în Registrul de infecții nosocomiale, lunar, faptul că nu a fost identificată nici o infecție nosocomială, deși în perioada de referință au fost recoltate probe de autocontrol doar în 3 zile, în lunile februarie și martie 2015, și într-o zi din luna februarie 2016, după internarea mai multor copii cu afecțiuni și după decesul a 3 dintre aceștia.

Prin urmare, verificările vor continua în colaborare cu Corpul de control al ministrului Sănătății, în vederea clarificării următoarelor aspecte:
1. Care au fost măsurile (analize, diagnostic, internare etc.) luate de personalul medical din cadrul Spitalul de Pediatrie Pitești și Spitalul Județean de Urgență Pitești-Argeș cu privire la cazurile copiilor diagnosticați cu patologie digestivă.
2. Cauzele care au provocat apariția patologiilor digestive la copiii din județul Argeș;
3. Cauzele care au provocat decesul copiilor din județul Argeș transferați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”.
4. Existența unor infecții nosocomiale la spitalele din județul Argeș.

Adaugă un Comentariu

*