Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Şantajişti, îmbrăcaţi în haine de ziarişti! Ameninţau cu articole defăimătoare

ARGEŞ: Şantajişti, îmbrăcaţi în haine de ziarişti! Ameninţau cu articole defăimătoare 

Sursa foto: wall-street.ro

Poliţiştii piteşteni de la Investigaţii Criminale desfăşoară acţiuni în Bucureşti şi în judeţele Argeş şi Buzău, pentru executarea a cinci mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de şantaj, complicitate la şantaj, tâlhărie şi favorizarea infractorului.

Potrivit IPJ Argeş, cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2010-2012, respectiv în anul 2015, în calitate de director, respectiv angajaţi ai unei publicaţii scrise, ar fi ameninţat mai mulţi primari şi persoane publice cu divulgarea unor fapte compromiţătoare ipotetice, prin publicarea unor articole defăimătoare. Activitatea ar fi avut ca scop obţinerea unor sume de bani şi bunuri pentru încheierea unor contracte comerciale de publicitate.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei Piteşti pentru audieri, iar până la această oră două dintre persoanele audiate au fost reţinute pentru 24 de ore. În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Surse judiciare, citate de Evenimentul Zilei, spun că persoanele vizate de anchetă au lucrat sau lucrează pentru publicaţia „Atac de Argeş”. Patronul ziarului, Florin Paraschivescu, care deţine şi „Atac de Buzău”, se află în arest preventiv, în urma unei decizii luate de Tribunalul Buzău. El a fost reţinut, alături de Doru Iuga şi Oana Galanton, jurnalişti la publicaţia din Buzău, după ce Oana Galanton a fost prinsă în flagrant delict în timp ce primea suma de 500 de lei de la un primar.

Adaugă un Comentariu

*