Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, februarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Arestarea primarului Tudor Pendiuc îi lasă pe piteşteni fără sărbători de iarnă!

ARGEŞ: Arestarea primarului Tudor Pendiuc îi lasă pe piteşteni fără sărbători de iarnă! 

Foto: epitesti.ro

Sărbătorile de iarnă nu mai sunt ce-au fost în municipiul Piteşti! Arestarea la domiciliu a primarului Tudor Pendiuc îi lasă pe oameni fără sarmalele împărţite a doua zi de Crăciun, fără spectacolul de Revelion şi fără tradiţionalele căsătorii din noaptea dintre ani. Potrivit Adevărul, semnalul a fost dat pe 1 decembrie, odată cu aprinderea iluminatului ornamental de iarnă. Nu tu spectacol, nu tu spici, nu tu tensiunea numărătorii inverse! Nimic din festivismul obişnuit aşteptat de cei peste 20 de mii de piteşteni adunaţi în Piaţa Primăriei. Beculeţele au fost pornite pur şi simplu de la întrerupător, la finalul momentului militar al retragerii cu torţe care a închis manifestările dedicate Zilei Naţionale a României.

CITEŞTE ŞI: „Primarul Piteştiului şi fiica sa au fost reţinuţi pentru 24 de ore într-un dosar de corupţie”

Sunt câteva cupluri care s-au interesat pentru căsătorii în noaptea de Revelion, dar va depinde de domnul primar dacă se vor face sau nu.  Dacă domnul primar se va întoarce şi dacă va dori acest lucru, se vor oficia. În rest, nu ştiu să vă spun dacă va fi un spectacol sau dacă se va da şampanie. Este o situaţie aparte acum.”, a declarat viceprimarul Cornel Ionică, citat de Adevărul.

Piteştiul a fost primul oraş din România  în care s-au oficiat căsătorii civile în noaptea de Revelion, iar tradiţia s-a păstrat fără întrerupere, timp de 14 ani.

Autorităţile nu pomenesc nimic nici de tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă şi ţuica fiartă ce erau împărţite a doua zi de Crăciun. În 2013, primarul Tudor Pendiuc s-a echipat în bucătar, cu bonetă, şorţ şi mănuşi, special pentru acest moment. S-au împărţit atunci 5.000 de sarmale şi 100 de litri de ţuică.

Adaugă un Comentariu

*