Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Potopul a închis şcoli şi a restricţionat accesul pe unele drumuri şi poduri. VIDEO!

ARGEŞ: Potopul a închis şcoli şi a restricţionat accesul pe unele drumuri şi poduri. VIDEO! 

inundatii arges 1

12 localităţi din judeţul Argeş, între care oraşele Piteşti, Câmpulung şi Curtea de Argeş, sunt afectate de ploile din ultimele zile. La ora 13:00, 2.847 de abonaţi electrica din 11 comune nu beneficiază de curent electric, 56 de posturi de transformare nefiind funcţionale.

Prefectul Mihail Oprescu s-a deplasat astăzi în comunele Micești, Budeasa, Mălureni, Băiculești, Mărăcineni, precum și în zona Prundu Mic din orașul Pitești pentru a coordona impreuna cu șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, colonel Popa Ion, actiunile din aceste zone. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost mulţumit de faptul că i-a găsit pe primari în zonele critice, unde ajutau cu personalul din cadrul administraţiilor publice locale la remedierea situaţiilor apărute.

VIDEO

Autorităţile au luat măsura închiderii circulaţiei rutiere pe varianta ocolitoare Podul Viilor – Centura Piteşti-ului, zona fiind inundabilă. De asemenea, s-a restricţionat circulaţia la 7,5 tone pe podul de la intrarea în Mioveni, cartierul Colibaşi şi s-a interzis accesul pe podul de la colonia ACH cu strada depozitelor. Totodată, trei militari jandarmi şi două cadre ISU ţin sub observaţie Barajul Mărăcineni, iar cursurile de apă din judeţ sunt monitorizate strict.

inundatii arges 3

Din cauza inundaţiilor, au fost suspendate cursurile la şcolile din Băiculeşti şi Miceşti – structurile Păuleasca şi Troislav. Au fost probleme şi la unităţile de învăţământ din Mălureni – lipsă curent electric; Stoinici (structura Fâlfani) – lipsă apă potabilă şi la Şcoala Săpata – microbuzul de transport elevi nu a putut ajunge în toată zona.

De asemenea, până la această oră, echipele de intervenţie au evacuat apa din 70 de case. Personalul mobilizat în zonele inundate numără aproape 300 de persoane, după cum urmează:  ISU Argeş: 138; ABAAV: 30 personal civil; IPJ: 15 agenţi; Poliţia locală: 15 agenţi; SVSU: 45 membrii;  IJJ: 20 militari; MapN- 30 militari.

inundatii arges 2

Adaugă un Comentariu

*