Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 27, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Şeful Guvernului, în vizită de lucru la Uzinele Dacia-Renault Mioveni

FOTO: Şeful Guvernului, în vizită de lucru la Uzinele Dacia-Renault Mioveni 

ciolos dacia 1

Premierul Dacian Cioloş a întreprins, joi – 30 iunie 2016, o vizită de lucru la Uzinele Dacia de la Mioveni, judeţul Argeş. Discuţiile au vizat activităţile Grupului Renault în România şi proiectele de viitor. Şeful Executivului a explicat că este nevoie de o creştere a competitivităţii sectorului auto pentru ca oamenii să resimtă pozitiv creşterea economică pe care o înregistrează România.

„Dacia-Renault are o contribuţie importantă la această creştere economică, atât prin crearea și menţinerea locurilor de muncă, cât şi prin capacitatea de export pe care o asigură pentru economia românească”, a precizat Dacian Cioloș.

ciolos dacia 2Premierul a subliniat că Guvernul susţine cercetarea şi inovarea, prin măsuri de stimulare fiscală, prin aprobarea unei scutiri de la plata impozitului pe venit pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor, ca urmare a desfășurării activității de cercetare-dezvoltare aplicativă şi/sau de dezvoltare tehnologică.

”Am decis în Guvern ca, începând cu salariile aferente lunii august, pentru toţi cei care lucrează în centrele de cercetare-dezvoltare tehnologică, cum este şi Centrul de la Titu al Uzinelor Dacia Renault, dar şi alte companii care au astfel de centre de dezvoltare, să eliminăm impozitele şi taxele pe salarii, ceea ce înseamnă o creşte proporţională a veniturilor cercetătorilor”, e explicat premierul.

ciolos dacia 3Dacian Cioloş a declarat că este importantă o schimbare de paradigmă în privința carierei tinerilor și dezvoltarea legislaţiei naţionale pentru învăţământul profesional dual, care să includă și o ofertă mai largă de specializări profesionale, o mai mare flexibilitate și un cadru juridic mai clar, pentru cooperarea între unităţile de învăţământ şi unităţile de producţie.

În perioada următoare, va fi lansat un ghid pentru finanţarea din fonduri europene a unor astfel de stagii practice, care vor viza sectoarele industrial, agricol şi agroalimentar, prin contracte și convenţii de stagii pentru elevi şi studenţi între unităţi de învăţământ, între unităţi de producţie, între asociaţii profesionale.

ciolos dacia 4

Adaugă un Comentariu

*