Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Seminar pentru prevenirea corupţiei în administraţie. Eficienţa? Depinde din ce unghi priveşti!

ARGEŞ: Seminar pentru prevenirea corupţiei în administraţie. Eficienţa? Depinde din ce unghi priveşti! 

seminar anticoruptie arges

Instituţia Prefectului Judeţului Argeş a găzduit, miercuri – 4 martie, un seminar pe tema prevenirii actelor de corupţie în administraţia locală, eveniment organizat în cadrul unui proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție și Asociația pentru Implementarea Democrației.

„Ca prefect al județul Argeș, nu voi tolera niciun act de corupţie care îmi va fi semnalat și cred că prin activitatea profesională de până acum, ca funcționar de carieră, am arătat acest fapt”, a punctat prefectul Mihai Oprescu.

La eveniment au participat șeful Serviciului Județean Anticorupție Argeș – Marius Daniel Mîrzacu, șefii structurilor MAI din județ, responsabilii cu aplicarea regulamentelor și gestionarea registrelor de riscuri din majoritaea instituțiilor deconcentrate din județ, primarii de orașe și municipii și reprezentantul Asociației pentru Implementarea Democrației – Dan Cărbunaru.

Proiectul „Politici anticorupție pentru cetățean într-o administrație responsabilă” vizează organizarea unor evaluări ale nivelului de aplicare a măsurilor din domeniul prevenirii și combaterii corupției.

În această perioadă în care procurorii DNA decimează administraţiile publice din România, arestând pe bandă rulantă primari şi funcţionari cercetaţi pentru săvârşirea unor fapte de corupţie, seminarul poate fi considerat fie bine venit, fie că a nimerit precum nuca-n perete. Depinde din ce unghi priveşti!

Adaugă un Comentariu

*