Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Senatorul Ionuţ Elie Zisu explică cum a ajuns să fie trimis în judecată pentru evaziune fiscală

ARGEŞ: Senatorul Ionuţ Elie Zisu explică cum a ajuns să fie trimis în judecată pentru evaziune fiscală 

Foto: observator.ro

Senatorul de Argeş Ionuţ Elie Zisu a fost trimis în judecată, alături de alte 10 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Procurorii din cadrul Parchetului General susţin că parlamentarul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a omis să constituie şi să vireze acciza datorată bugetului consolidat al statului, ca urmare a evidenţierii în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

Senatorul Zisu precizează, într-un comunicat de presă remis către mass-media, că îşi doreşte ca procesul să se desfăşoare cât mai repede, fiind convins că instanţa va constata nevinovăţia sa.

„De asemenea, îmi doresc să înţeleg de ce a durat 10 ani ca dosarul să ajungă în instanţă. Nu e vorba neapărat despre mine, cât despre acei foşti angajaţi care şi-au petrecut atâţia ani întrebându-se când se va termina totul. Nevinovaţi sau vinovaţi, ei au fost deja pedepsiţi cu aceşti zece ani de stres şi de aşteptare”, afirmă Ionuţ Elie Zisu.

Parlamentarul a ales să explice pentru opinia publică ce anume s-a întâmplat în urmă cu 10 ani şi cum a ajuns să fie trimis în judecată pentru evaziune fiscală.

„Eram administrator al unei societăţi comerciale care opera aproximativ 20 de puncte de vânzare în regim duty-free la punctele de trecere a frontierei. În fiecare zi, peste zece mii de români şi străini intrau în aceste magazine şi cumpărau diverse produse, operaţiunile de vânzare fiind realizate de cei aproximativ 200 de angajaţi pe care îi avea societatea.

Într-o seară, în timp ce eram acasă, în Bucureşti, am aflat că la punctul de la Vama Veche s-au descoperit nereguli în privinţa modului de vânzare a produselor din tutun. Detaliile le-am aflat ulterior, după ce lucrătorii comerciali şi responsabilul de magazin – cei care se ocupă de vânzări, de gestiunea stocurilor şi de raportarea situaţiilor la centru – au dat explicaţiile necesare la Poliţie.

Rezumând, din cei 200 de angajaţi pe care i-am avut, câţiva – spune Parchetul – «au călcat pe bec». Aici începe şi aici se termină calitatea mea în dosar”, precizează senatorul de Argeş Ionuţ Elie Zisu.

Răspuns la ARGEŞ: Senatorul Ionuţ Elie Zisu explică cum a ajuns să fie trimis în judecată pentru evaziune fiscală

  1. andrei

    Stim cu totii ca doar tu reprezenti interesele evazionistului Razvan Petrovici, tu esti doar un subordonat docil care se supune regulilor lui. Aminteste ti ce faceati in magazine cand veneati cu echipa de la Bucuresti sa vedeti cat s-a incasat si cine fura prin magazine.
    si hotii stateau in canapele luxoase la Bucuresti

     

Adaugă un Comentariu

*