Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 10, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Spectacol în „cuibul vulturului alb”, la Dracula Fest, ediţia a VI-a

ARGEŞ: Spectacol în „cuibul vulturului alb”, la Dracula Fest, ediţia a VI-a 

Foto: adevarul.ro

Între 15 şi 17 august 2014, la Arefu, are loc cea de-a a şasea ediţie a Dracula Fest , unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din cadrul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului.

Amatorii de camping îşi pot întinde corturile încă de vineri dimineaţă, în zona special amenajată, pe partea stângă de urcare spre Vidraru. Şi tot de vineri, oaspeţii sunt invitaţi la acţiunile culturale ale evenimentului. Printre ele şi cea de la Căpăţâneni „Transfăgărăşanul – Via Sacra”, o manifestare dedicată aniversării a 40 de ani de la inaugurarea celui mai spectaculos drum din lume. După lăsatul serii se pune în funcţiune iluminatul artificial al cetăţii Poienari, iar la poalele muntelui se aprind şapte focuri de tabără care simbolizează cele şapte familii de moşneni arefeni care l-au ajutat pe Vlad Drăculea în momente de cumpănă

Sâmbătă se dă starul concursului de ciclism Dracula Bike. Competiţia se desfăşoară la 3 kilometri distanţă de Barajul Vidraru, pe firul spre Cabana Cumpăna, iar traseul este unul de nivel mediu, cu o distanţă totală de 18 km.

Momentul cel mai aşteptat al festivalului este spectacolul din „cuibul vulturului alb”, programat pentru sâmbătă seară, o reprezentaţie inedită între zidurile Cetăţii Poienari. Participarea se face pe bază de rezervare telefonică la 0348.444.333. Temerarii care se încumetă să urce cele peste 1800 de trepte până la cetate vor porni la drum cu bocceluţe cu merinde şi apă, puse la dispoziţie, iar la eşafod vor putea face şedinţe foto cu Vlad Ţepeş, domniţe şi călăi. Spectacolul de sus se anunţă unul pe cinste, cu legende arefene, cântece de munte, teatru de umbre şi numere interactive, toate cu tentă medievală, românesc-autentic. Festivalul se va încheia dumică, cu o manifestare câmpenească şi degustare de produse tradiţionale.

Sursa: adevarul.ro

Adaugă un Comentariu

*