Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, februarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEȘ: Elena și Ștefan Radu sunt străjeri la poarta tradițiilor muscelene. VIDEO!

ARGEȘ: Elena și Ștefan Radu sunt străjeri la poarta tradițiilor muscelene. VIDEO! 

Elena și Radu Ștefan

Satul muscelean, chiar dacă a fost asaltat de modernitate, încă mai păstrează în trupul său seva nemuritoare a tradițiilor populare. Sunt destui iubitori ai frumosului, ai trecutului, care nu lasă acest firicel subțire să se piardă, chiar dacă timpul încearcă să-l sece. Am găsit asemenea oameni în Schitul Golești, județul Argeș, la o aruncătură de băț de municipiul Câmpulung Muscel.

Elena și Ștefan Radu sunt doi dintre păstrătorii obiceiurilor românești. Țin ascunsă în suflet această comoară și o arată lumii, din când în când, prin creațiile lor. Ștefan Radu, cunoscut în lumea muzicii populare drept Tatan, este un artist polivalent. Cântă, scrie poezii și pictează. Lucrările sale plastice sunt vii, desprinse din natură și din viața românului muscelean. Fiecare pânză vibrează, cântă odată cu Tatan!

Ștefan Radu o are ca sfetnic de nădejde și colaborator de suflet pe soția sa. Doamna Elena este cea care scrie versurile cântecelor lui Tatan și tot ea îl sfătuiește pe artist și atunci când se așează în fața șevaletului.

VEZI VIDEO

Elena Radu ne-a vorbit cu plăcere despre obiceiurile care se mai păstrează și acum în zona Muscelului, despre nunțile care nu s-au rupt de ritualurile tradiționale, moștenite din generație în generație.

Elena și Ștefan Radu reprezintă într-adevăr un cuplu fericit, oameni care sunt împreună de peste 40 de ani. Au reprezentat pentru noi o experiență frumoasă. Am fost uimiți de modul cum știu să comunice acești români autentici, am fost uimiți de gingășia și căldura vorbelor rostite.

Soții Radu își amintesc cu plăcere de anii tinereții, de vremurile când muzica populară românească le-a intrat în suflet și nu a mai ieșit de acolo niciodată.

Evident, nu puteam să plecăm din Schitul Golești fără să-i provocăm pe soții Radu să ne cânte.

Răspuns la ARGEȘ: Elena și Ștefan Radu sunt străjeri la poarta tradițiilor muscelene. VIDEO!

  1. ion

    ce vreau sa va spun , este faptul ca acesti doi pastratori ai traditiilor populare sunt sot si sotie de peste 40 ani si sunt si astazi buni prieteni cu familia mea , ne simtim bine in copmania acestor oameni , va iubim cu mult drag elena si stefan radu.

     

Adaugă un Comentariu

*