Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 9, 2021
Sunteți Aici Home » ALEGERI » ARGEŞ: Tentativă de fraudă la Piteşti! Alegător prins cu două buletine de vot în faţa urnei

ARGEŞ: Tentativă de fraudă la Piteşti! Alegător prins cu două buletine de vot în faţa urnei 

votare-k

În cele 10 ore care au trecut de la deschiderea urnelor au fost înregistrate 91 de sesizări referitoare la fapte care au legătură cu procesul electoral. Cele mai multe dintre acestea privesc sfătuirea alegătorilor să voteze sau să nu voteze un anumit candidat, faptă care reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.500 la 4.500 de lei. Toate semnalările au fost verificate, iar 40 dintre acestea nu s-au confirmat.

La nivel național au fost constatate 21 de fapte contravenționale și s-au aplicat amenzi în valoare de 7.000 lei. În alte 21 de situații sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea unor posibile infracțiuni. În cele mai multe cazuri este vorba de coruperea alegătorilor sau împiedicarea dreptului de a vota. Cele mai multe evenimente, peste 60%, au fost sesizate în mediul rural.

Potrivit purtătorului de cuvânt al M.A.I., subcomisar de poliție Monica Dajbog, în Pitești, s-a întocmit dosar penal pe numele unui cetăţean pentru tentativă de fraudă la vot, după ce a încercat să introducă în urnă două buletine de vot. Bărbatul a fost observat de membrii secției de votare chiar înainte să introducă în urnă cel de-al doilea buletin de vot.

În Dâmbovița, polițiștii efectuează cercetări în urma primirii unei sesizări privind oferirea de bunuri alegătorilor în scopul determinării de a vota un anumit candidat. Totodată, au fost înregistrate mai multe sesizări referitoare la continuarea propagandei electorale.

Adaugă un Comentariu

*