Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, noiembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: 11 deţinuţi şi 4 gardieni traficau droguri în Penitenciarul Colibaşi

ARGEŞ: 11 deţinuţi şi 4 gardieni traficau droguri în Penitenciarul Colibaşi 

Foto: ziarulargesul.ro

200 de poliţişti de la BCCO, Poliţie şi Jandarmerie au efectuat, sprijiniţi de mascaţii de la Acţiuni şi Intervenţii Speciale, 46 de percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, care se ocupa cu traficul de stupefiante. 38 de descinderi au avut loc în celule ale Penitenciarului Colibaşi şi în saloane ale Spitalului Penitenciar Colibaşi, patru la Bucureşti, trei la Piteşti şi una în comuna Costeşti, Vâlcea. Ofiţerii de la Crima Organizată şi procurorii DIICOT au vizat o bandă de 15 indivizi, a căror îndeletnicire era traficul de droguri de risc şi mare risc într-un penitenciar.

Foto: ziarulargesul.ro

Foto: ziarulargesul.ro

Cu ocazia percheziţiilor de la penitenciar, respectiv spitalul penitenciar, au fost descoperite 26 doze de heroină, înscrisuri, telefoane mobile şi accesorii aferente acestora, precum şi arme albe confecţionate artizanal, toate acestea fiind interzise la deţinere în mediul carceral. Iar în urma percheziţiilor domiciliare din Bucureşti, Piteşti şi Costeşti au fost găsite 1.200 euro, diverse înscrisuri şi alte bunuri susceptibile că provin din vânzările de droguri.

Din primele estimări rezultă că până la această dată în Penitenciarul Colibaşi a fost traficat peste 1 kg de heroină în valoare de 100.000 lei.

Există suspiciunea că, în perioada august 2012 – februarie 2014, o parte dintre membrii grupării, rude sau prieteni aflaţi în libertate ai unor persoane condamnate şi încarcerate la Penitenciarul Colibaşi au achiziţionat droguri de mare risc. Stupefiantele erau procurate de la dealeri de heroină din Bucureşti, apoi cu ajutorul unor agenţi angajaţi ai penitenciarului erau introduse în unitate şi ajungeau la deţinuţi în schimbul unor consistente sume de bani.

Ulterior, drogurile erau porţionate şi distribuite în spaţiile de deţinere contra anumitor servicii, bani, ţigări sau alte produse. Vreme de un an şi jumătate în penitenciar s-a făcut la greu comerţ cu “moarte albă” şi au fost rulate 500 doze de heroină. Din primele informaţii rezultă că în “afacere” erau implicaţi patru gardieni şi 11 deţinuţi. În total au fost puse în aplicare 27 mandate de aducere, iar cei în cauză au fost transportaţi cu dubele msacaţilor şi jandarmeriei la sediul DIICOT Piteşti pentru a fi audiaţi.

Potrivit unor surse judiciare, printre traficanţi se află un condamnat la 15 ani pentru omor (considerat liderul grupării), iar alţii au ajuns la puşcărie pentru înşelăciune, tentativă de omor, tâlhării şi, nici nu se putea altfel, trafic de droguri.

A fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul infracţiunilor de iniţiere, constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, introducerea de droguri într-un mediu de deţinere, luare de mită, favorizarea infractorului şi abuz în serviciu.

Sursa: ziarulargesul.ro

Adaugă un Comentariu

*