Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 22, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Universitatea din Piteşti luptă pentru un stil de viată sănătos, anti-fumat

ARGEŞ: Universitatea din Piteşti luptă pentru un stil de viată sănătos, anti-fumat 

Foto: adevarul.ro

Universitatea din Piteşti îşi propune, printr-o conferinţă organizată în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie – Secţiunea Tabacologie şi Consiliul Judeţean Argeş, să deschidă un dialog interdisciplinar între speciliştii care concură la asigurarea calităţii actului medical, precum medici, juristi, industria farmaceutică, companii de asigurări şi finanţatori ai sistemului sanitar, scrie Adevarul.

Conferinţa “De la Empatie la Malpraxis” organizată egida “Universităţi libere de fumat”, va debuta joi, 19 iunie 2014, ora 16:00, cu o masă rotundă ce se va desfăşura în Biblioteca Universităţii din Piteşti. Premergător acestei activităţi, va avea loc o acţiune de testare gratuită pentru evaluarea efectului fumatului asupra organismului, cu spirometre şi dispozitive Smokerlyzer, cu sprijinul voluntarilor studenţi din partea Universităţii din Piteşti, începând cu ora 11:00, pe esplanada din faţa Rectoratului Universităţii.

“Profitând de specificul instituţional, Universitatea din Piteşti a devenit mai responsabilă în ceea ce priveşte mesajele pe care le susţine şi le disemineaza prin toate mijlocele posibile. O universitate nu trebuie să actioneze doar ca organism de educaţie şcolară, cât şi ca sursă de educaţie psiho-comportamentală, în sensul asumării unui stil de viaţă echilibrat, care să implice renunţarea la dependenţe nesănătoase, promovarea sportului şi a măsurilor ce susţin obiceiurile sănătoase”, precizează prof. univ. dr. Ionel Didea – rector Universitatea din Pitesti.

Adaugă un Comentariu

*