Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 2, 2023
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » ARGEŞ: Şi-a lăsat meseria pentru căpşuni! Are o plantaţie-model la Leordeni. GALERIE FOTO

ARGEŞ: Şi-a lăsat meseria pentru căpşuni! Are o plantaţie-model la Leordeni. GALERIE FOTO 

Vasile Şoloiu s-a apucat de agricultură în 2007

Tânărul Vasile Şoloiu, de 30 de ani, a dezvoltat o adevărată fermă agricolă la Leordeni, în judeţul Argeş. Se ocupă, împreună cu familia, de o cultură de căpşuni, una de mur, plus legume şi o livadă de vişini. Trudeşte zi lumină, dar nu se plânge. Ştie că de aici îşi trage seva existenţială familia sa. Ne-a spus că fără efort, riscuri, implicare totală şi fără investiţii nu faci nimic.

Povestea lui Vasile Şoloiu în domeniul horticol a început în 2007, când şi-a propus să devină agricultor chiar dacă din punct de vedere profesional se pregătise pentru altceva.

„Am pornit cu o suprafaţă de un hectar pe care am cultivat legume şi căpşuni. Evident soiuri bune, productive. A fost dificil dar nu m-am dat bătut. Familia a fost alături de mine în tot ce am întreprins. Acum dispun de şapte hectare de teren cultivate cu legume, căpşuni în câmp deschis sau în solarii. Am înfiinţat şi o plantaţie de mur, dar nu este încă pe rod, la fel şi livada de vişini”, ne-a spus Vasile Şoloiu.

Evident, un sprijin puternic pentru dezvoltarea afacerii sale agricole l-a reprezentat proiectul pe Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri, derulat prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Cu cei 25.000 de euro accesaţi, Vasile Şoloiu a reuşit să îşi întărească producţia. A mai achiziţionat teren şi şi-a modernizat ferma. Este bucuros că a fost un an bun pentru căpşuni. A vândut bine şi tot ce a obţinut a reinvestit. Până acum nu a avut probleme cu desfacerea căpşunelor, pe care le-a valorificat în pieţele bucureştene.

capsuni 2 capsuni 3 capsuni 5 capsuni 1 capsuni 4

Adaugă un Comentariu

*