Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 28, 2021
Sunteți Aici Home » ALEGERI » ARI: „Nu este corect ca Diaspora să devină paratrăsnetul acestor alegeri”!

ARI: „Nu este corect ca Diaspora să devină paratrăsnetul acestor alegeri”! 

Foto: hotnews.ro

Asociaţia Românilor din Italia (ARI) consideră inutilă sacrificarea ministrului de Externe Titus Corlăţean în lupta electorală pentru voturile diasporei. Titus Corlăţean poate că a fost un bun ministru de Externe şi poate este nedrept să plătească în acest fel pentru problemele legate de votul din străinătate.

Subiectul votului diasporei a fost confiscat de unul dintre candidaţi, este clar pentru toată lumea. În prezent diaspora este manipulată de forţele politice din România.
Înfiinţarea de secţii în diaspora este necesară, pentru ca toată lumea să poată vota şi să nu existe motive de contestare şi de anulare a alegerilor.

Cerem un acord urgent între cele mai importante instituţii ale statului – Preşedinţie, Parlament, Guvern, Curtea Constituţională – pentru luarea deciziei de a mări numărul de secţii, care să fie subscris şi de cei doi candidaţi ajunşi în turul doi. Altfel, avem impresia că cineva cere mai multe secţii de votare ştiind dinainte că legea nu o permite.

Nu este corect ca diaspora să devină paratrăsnetul acestor alegeri. NU suntem responsabili de o situaţie pe care nu am creat-o noi.

ARI reaminteşte că ieri, 9 noiembrie 2014, s-au sărbătorit 25 de ani de la căderea zidului Berlinului, dar în această perioadă politica din România se construieşte cărămidă cu cărămidă un zid între românii din România şi diaspora.

Subiectul votului a fost deturnat în interesul exclusiv al unuia dintre candidaţi. Am vrea să vedem aceeaşi solidaritate şi faţă de românii din diaspora care se întorc acasă pentru că au rămas fără loc de muncă în străinătate. Atunci vrem să vedem adevărata solidaritate, nu speculaţiile politice de acum.

Comunicat ARI – Roma, 10 noiembrie 2014
Eugen Terteleac, preşedintele ARI

Adaugă un Comentariu

*