Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » AŞA A VRUT DUMNEZEU… Ca Barbu Petre Marian să moară pe baricadele revoluţiei din decembrie 1989

AŞA A VRUT DUMNEZEU… Ca Barbu Petre Marian să moară pe baricadele revoluţiei din decembrie 1989 

comemorare erou racari 1

Aşa a vrut Dumnezeu… Ca familia Barbu Niculae să aibă patru copii. Ca fiul cel mare să fie Marian, eroul comemorat azi, iar mezina să fie Mihaela, cea care, acum, cu emoţii vă vorbeşte. Şi nu pot să nu îmi amintesc că în copilărie lui Marian, fratele meu drag, îi plăcea să zburde prin codrii ghimpaţilor. De ce? Fiindcă probabil i-a fost ursit să se viseze aproape de cer.

Aşa a vrut Dumnezeu… Ca lui Marian, fratele meu drag, să îi vină vremea să plece să facă armata, să devină bărbat cum se zicea pe atunci. Şi ursita a vrut să facă armata la… paraşutişti, acolo unde a văzut că poate să fie mai aproape de cer.

Aşa a vrut Dumnezeu… Ca Marian, fratele meu drag, în decembrie ’89 să vină acasă în permisie. Să ne bucurăm între noi, cum ştim noi ghimpăţenii. Şi să ne reamintim şi de copilărie, de păduri, de ape…şi de cer, de care el chiar se simţea tot mai aproape, în uniforma de paraşutist, pe care mama i-a spălat-o, pentru ca fiul ei să se întoarcă în unitatea militară cu ea neapărat curată.

Aşa a vrut Dumnezeu… Ca Marian, fratele meu drag, să fie chemat la datorie. A plecat la revoluţie în uniforma încă udă. Şi a murit în misiune, ca un erou. Şi s-a întors iar acasă, dar în coşciug. Şi ghimpăţenii toţi l-au plâns. Iar tata, mama, fratele şi surorile îl plâng în veci. Şi el, eroul, a plecat pe ultimul drum ajungând acolo unde a visat dintotdeauna: în ceruri.

Aşa a vrut Dumnezeu… Ca Marian, fratele meu drag, să ajungă în Paradis, la loc cu verdeaţă, pe Aleea Eroilor, unde nu este singur, mama noastră Iulia, plecând lângă el, în martie 2000. Cel de Sus aibă-i în grijă!

Aşa vrea Dumnezeu… Ca în fiecare an, în decembrie, să ne comemorăm eroul la monumentul aflat pe strada care îi poartă numele. Iar el ne priveşte de sus ştiind că noi, pământenii, vom ajunge tot acolo unde lui i s-a împlinit visul: în ceruri.

Joi, 19 decembrie 2013, comunitatea din Ghimpaţi şi autorităţile locale ale oraşului Răcari au cinstit memoria tânărului erou, sublocotenent post-mortem, Barbu Petre Marian, cetaţean al localităţii Ghimpaţi din oraşul Răcari, căzut la datorie, în decembrie 1989, la Televiziunea Română.

Barbu Petre Marian s-a născut la Ghimpaţi, oraşul Răcari, la 29.06.1969, într-o familie de ţărani; tatăl, Niculae, mama Iulia au crescut o familie armonioasă compusă
din doi băieţi şi două surori.

În 1988, s-a încorporat la unitatea militară din Boteni, paraşutist. În timpul Revoluţiei din 1989, a fost chemat la unitatea militară din Boteni de unde a plecat şi a fost trimis la TVR, în misiune de luptă insa eroul martir a căzut pentru libertate, adevăr şi dreptate.

La comemorare au participat alături de primarul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu, consilieri, viceprimarul, secretarul oraşului Răcari, Comandantul Poliţiei oraşului Răcari, Directorul Liceului Teoretic “Ion Ghica” din Răcari, reprezentanţi din primărie şi numeroşi cetăţeni.

După intonarea imnului Naţional al României de către corul de copii din Ghimpaţi s-au depus coroane de flori la Monumentul eroului şi la Monumentul eroilor ghimpăţeni.

Biroul de presă al Primăriei Răcari

Adaugă un Comentariu

*